Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Alfonso Cuarón se prostě nezapře. Jeho režijní umění je na filmu stále více poznat a i když patří Malá princezna k jeho prvním filmům, už zde je jeho poetika velmi příjemná. Malé herečky jsou ještě k tomu velmi dobře vybrané a doplňuje je tvrdá varianta paní domácí. Velmi moderní a přitom příjemná pohádka, která dokáže oslovit nejen malé. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený příběh o nelehkých úskalích malé dívenky v období 1. světové války je doprovázen překrásnou hudbou, srdcervoucím scénářem a vynikajícím pojetím vyprávění (střih, kamera, výprava). Skvělou podívanou tak trochu kazí pouze závěrečný útěk a chvílemi mi připadne jednání dětských postav přece jen trochu nadnesené. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Ramayana: A Morning Raga - Patrick Doyle ,2. A Children Running ,3. A Cristina Elisa Waltz ,4. A The Miss Minchin School for Girls ,5. A Knowing You By Heart ,6. A Breakfast ,7. A Letter To Papa ,8. A Angel Wings ,9. A False Hope ,10. A The Trenches ,11. A Crewe and the Soldier ,12. A Alone ,13. A The Attic ,14. A On Another's Sorrow ,15. A The Shawl ,16. A Tyger Tyger ,17. A Compassion ,18. A For The Princess ,19. A Kindle My Heart ,20. A The Locket Hunt ,21. A Midnight Tiptoe ,22. A I Am A Princess ,23. A Just Make Believe ,24. A Touched By An Angel ,25. A Emilia Elopes ,26. A The Escape ,27. A Papa! ,28. A The Goodbye ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film byl natočený podle literární předlohy F. H. Burnetta a není zdaleka první adaptací tohoto pohádkového příběhu. Zatímco Walter Lang jej natočil na konci třicátých let jako muzikál s Shirley Templovou (přesněji pro Shirley Templovou), Alfonso Cuarón mu dokázal vtisknout velmi snovou magickou atmosféru konce tisíciletí. Tam kde Sařiny představy byly vyplněny muzikálovými výstupy popatnými době, nám ukazuje Cuarón příběhy z indické Ramajány. V jeho podání připomínají drogový trip, což je koneckonců rovněž poplatné určité době. Každopádně mě Cuarón po Harry Pottrovi už podruhé přesvědčil, že dokáže dodat filmově průměrnému příběhu atmosféru, která z něj dělá cosi nadprůměrného. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je kritériom hodnotenia podobne ladených detských filmov Hollandina Tajomná záhrada. Možno to bude dôvodom, prečo ma Malá princezná až tak emocionálne nedostala, ako bolo v pláne a treba povedať, že v manipulácii s divákovými citmi Cuaron žiadnu chybu neurobil. Lenže, už som to bohužiaľ videl takto aj inde a nie vždy sa dokážem vcítiť do kože detského diváka, pre ktorého môže byť Malá princezná relatívne veľkou udalosťou. Lubezki občas kúzli, ale napríklad triky sú už riadne zastaralé a bude to podľa mňa aj ich trochu nešťastnou štylizáciou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Některé komparzisty ze scény se ženou prodávající květiny můžete vidět i ve scéně, kdy jsou rodiče na návštěvě u děvčat ve škole. (ČSFD)
  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama