Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sára žije se svým tatínkem kouzelným životem v exotické Indii. Pouze však do okamžiku, kdy je tatínek povolán do vojenské služby. Sáru pak pošlou do internátní školy v New Yorku. Dívenka si samozřejmě na přísné předpisy a kázeň nemůže zvyknout. Čerpá však sílu alespoň z vědomí, že pro svého tatínka bude vždycky malou princeznou. Svou odvahou, představivostí a laskavostí překonává potíže, které se jí staví do cesty a mění její život, stejně jako osudy lidí okolo ní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Nádhera... i když na mův vkus moc dojemný, proto nedávám plný počet. To si takhle jednou ráno pustim bednu, že s dcerkou kouknu na pohádku... Co se to děje, že od toho nemůžu odtrhnout bulvy? Při titulcích už jen zírám a chvilku se vzpamatovávám po takovém tom mrazení a po posledním titulku mi náhle bylo všechno jasný -> Directed by: Alfonso Cuarón. :-) Podobné filmy: Alenka v říši divů, Faunův labyrint. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Rozprávka na motívy rovnomenného románu podľa Frances Hodgson Burnett je milá a má výborného režiséra. Veľmi oceňujem jej prácu s farbami, ktoré jasne odlišujú sivú realitu od žiarivej fantázie a príbehov z Indie. Čo sa mi však nepáči na tomto spracovaní je jeho záver, ktorý je nielen zbytočne presladený a preromantizovaný, ale predovšetkým sa zásadne odlišuje od ukončenia svojej knižnej predlohy. Za hodnovernejšiu adaptáciu diel F.H. Burnettovej rozhodne považujem Tajomnú záhradu. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Aha, tak proto dostal Alfonso Cuarón na starost Harryho Pottera," řekl jsem si i já, neboť při sledování Malé princezny je to každou minutou jasnější. Fantazie, kouzla a pohádky tu pomáhají dětem uniknout z šedivé (respektive zeleno žluto černé) reality, oba ty světy se krásně prolínají, lehoučce se to sleduje a je z toho pěkně na duši. Díky Cuarónově jisté ruce to má navíc od začátku do konce styl, který ještě umocní hudba Patricka Doyla, když se do toho opře třeba ve scéně na balkoně, při výpravě za náhrdelníkem nebo při závěrečném až hitchcockovském napínáku. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Obsahuje lehké stopy SPOILERů Film, který se nese celou dobu na snové vlně, je inspirací snad pro všechny zoufalce, že jednou najdou to své vysněné štěstí. Malé holčičky, které vyrůstají pod diktátorskou taktovkou zlé ženštiny, která aniž by pomáhala druhým, tak usilovně šlape po dětských ideálech v domnění, že už ten její je dávno ztracen. Je milé se nechat občas takhle vyvést z míry a zamyslet se :-). Přes všechna ta slova chvály si nemohu odpustit poznámku, že i když je dívka najednou bohatá a poté chudá, je jako vzor ctnosti a čas od času se jí lepí smůla na paty. Jak je možné, že nikoho tak ctnostného jsem nikdy nepotkala a že vždycky podobné filmy končí na růžových obláčcích optimismu? Tím spíš mě snímek hodil na tvrdou a umolousanou podlahu reality a jakožto snílek mám stále hlavu v oblacích a nakukuji na podobné snové vize. ()

embecka 

všechny recenze uživatele

Tento film si ma vždy sám nájde. Nevyhľadávam ho, napriek tomu som ho videla už toľkokrát! Mám pocit, že vždy, keď ide v telke, striehne na mňa a potom šepká - Mirka, poď, a znova na mňa natraf, znova si ma pozri a jednoducho - buď očarená :) No a ja som. Vždy. O tom, že snívanie nie je a nikdy nebude zakázané a že fantázia je jedna z najcennejších daností, ktoré človek môže mať. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Obchody na hlavní ulici jsou pojmenovány podle různých členů štábu. (ČSFD)
  • Jméno opice, kterou vlastní muž z Indie, je Hanuman, což je opice, která v Rámajáně pomohla Rámovi osvobodit Situ. (ČSFD)
  • Společnost Warner Bros dala snímek do distribuce podruhé, když napoprvé neuspěl. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama