foto

Jess Weixler

  • nar. 8.6.1981 (38 let)
    Louisville, Kentucky, USA

Biografie

Americká herečka Jessica Weixler se narodila 8. června 1981 v Louisville, USA a také tam vyrostla. Navštěvovala Atherton High School v Louisville, kterou úspěšně ukončila v roce 1999. Díky svému talentu pokračovala na prestižní konzervatoři Juilliard v New Yorku v oboru drama, kterou absolvovala spolu s kamarádkou Jessicou Chastain. Svůj talent úspěšně rozvíjela ještě za studií v hereckém a komorním pěveckém sboru.

První hlavní role ve filmu přišla v excentrické komedii CO TAKHLE ZAPLAVAT SI (2006), která byla přijata pozitivně. Mnohem širší uznání získala jako mladá panna, která je postižena anatomickou anomálií v hororu INTIMNÍ TAJEMSTVÍ (2007). Za tuto roli získala nominaci na cenu Objev roku na Gotham Award 2007 a získala Zvláštní cenu poroty v dramatické kategorii pro šťavnaté a strhující výkony na filmovém festivalu Sundance 2007. Jess se objevila mj. v několika seriálech např. ZÁKON A POŘÁDEK: ZLOČINNÉ ÚMYSLY (2001). V roce 2011 se podílela na natáčení nového filmu režiséra Jaye Gammilla FREE SAMPLES spolu s herci Jessem Eisenbergem a Madison Leisle.

Křehká 1.7 m vysoká kráska byla v roce 2009 poctěna časopisem New York titulem „New Indie Qiunn“ na jeden rok a vyhlášena jednou ze čtrnácti Newyorčanů, které je třeba znát. Aktuálně žije v Carroll Gardens, Brooklyn. O své roli v hororu tvrdí, že by nerada uvízla v jedné roli a jednom žánru typu „Rocky Horror Picture“, podobně jako před lety Susan Sarandon.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2020 Eve
2019 The Death of Dick Long
To Kapitola 2
2018 Spoutáni na celý život
2017 Provázanost
Who We Are Now
2016 Money
Sister Cities
2015 Lamb
Personal Assistance
2014 Apartment Troubles
Listen Up Philip
Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni
2013 Pohled na lásku
Zmizení Eleanor Rigby: On
Zmizení Eleanor Rigby: Ona
2012 Free Samples
Můj svědek
Normals, The
Někdo tam nahoře mě má rád
2011 Periphery
The Lie
2010 A Woman
Audrey the Trainwreck
Živý nebo mrtvý?
2009 Alexander the Last
Kuchař srdcem
Peter and Vandy
Welcome to Academia
2007 Goodbye Baby
Intimní tajemství
2006 Co takhle zaplavat si
2005 Malý Manhattan

TV seriály

2019 The Son (TV seriál)
Ten Dollars and a Plucked Goose (S02E02)
Numunuu (S02E01)
2018 Mistr iluze (TV seriál)
Escapology (E03)
2017 The Son (TV seriál)
Scalps (S01E10)
The Prophecy (S01E09)
Honey Hunt (S01E08)
další epizody (10)
2014 Dobrá manželka (TV seriál)
Trust Issues (S06E02)
The Line (S06E01)
A Weird Year (S05E22)
další epizody (6)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
The Decision Tree (S05E10)
Whack-a-Mole (S05E09)
The Next Month (S05E08)
další epizody (13)
2010 Médium (TV seriál)
An Everlasting Love (S06E11)
2009 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Sen o slávě (S08E08)
2005 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Nad ránem: 2. část (S05E07)
2004 Everwood (TV seriál)
Buď anebo (S02E20)
2002 Taxík (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Apartment Troubles

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Apartment Troubles