Reklama

Reklama

Dobrá manželka

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 109 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Josh Charles, Christine Baranski, Makenzie Vega, Chris Noth, Alan Cumming, Graham Phillips, Mary Beth Peil (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(156)

DOBRÁ MANŽELKA je dramatický seriál, v němž se držitelka ceny Emmy Julianna Marguliesová představí jako manželka a matka, která s odvahou přebírá plnou odpovědnost za rodinu a vrací se do práce, poté co její manžel následkem velmi veřejného sexuálního skandálu a politické korupce skončil za mřížemi. Alicia Florricková musí zradu, zklamání a veřejné ponížení způsobené manželem Peterem odsunout stranou a začít nový život tím, že naváže na své původní povolání obhájkyně. Je přijata jako advokátní koncipientka v prestižní chicagské právnické firmě a tak se jejím kolegou stává dlouholetý přítel, bývalý spolužák z právnické školy a partner firmy Will Gardner, kterého velmi zajímá, jak si bude Alicia po 13tileté pauze počínat v soudní síni. Alicia je vděčná, když jí prvotřídní advokátka firmy Diane Lockhartová nabídne pomoc a radu, ale zjišťuje také, že tato nabídka má své podmínky a že si úspěch bude přeci jen muset vybojovat sama. Jejím největším soupeřem mezi dvacátníky, kteří také ve firmě začínají, je čerstvý absolvent Harvardu Cary, jenž je zvenčí velmi přátelský, nicméně neváhá využít všech prostředků, jen aby dokázal, že to bude on, ne Alicia, kdo získá to jediné volné křeslo společníka ve firmě. Naštěstí najde Alicia spojence ve schopné Kalindě, kterou firma zaměstnává jako vlastní vyšetřovatelku. Alicia každým dnem zvyšuje svou sebedůvěru a mění se z rozpačité opovrhované manželky politika v houževnatou zaměstnanou ženu, která se především snaží zajistit stabilní domov pro své děti, 14tiletého Zacha a 13tiletou Grace. Poprvé po mnoha letech vymění Alicia svou pozici „dobré manželky“ a vezme osud do vlastních rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (162)

Trailer 1

Recenze (56)

Fan 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Nečekala jsem, že seriál bude až tak "právnický". Hlavní zápletka není sice špatná, ale různé kauzy z jednotlivých dílů, které se přímo netýkají žádné z postav, mi přijdou mnohem zajímavější. Můj oblíbený díl je zatím ten, kde se porota radí, nemůže se rozhodnout a rekapituluje průběh soudu, netradiční pohled na věc a dobrý případ. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Jsem docela na vážkách, co se zhodnocení tohoto seriálu týče. Některé díly jsou dobré, některé horší, pár jich mohlo posloužit dokonce i jako moderní nástroj k mučení, ale zároveň bylo i několik excelentních dílů. Vedlejší děj kolem postav většinou beru jako jakousi síť (v některých případech i záchrannou), která má napomoci propojení jednotlivých díl. Tady to bohužel neplatí. ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni po pate sezone. Nikdy sem moc nezral pravnicky dramata. Je to neuveritelny, ale tenhle serial se kolem druhy sezony vyhoupnul do oblak a od te doby tam drzi jak pribitej. Scenaristi se prekonavaj, herci taky. Je skvele ze i vedlejsi role sou proste perfektne zvladnute a ne odflaknute.. Sledovano v originalnim zneni, ceskou verzi nehodnotim.. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší právnický seriál tohoto století (AllyMcBealová spadá ještě do 20. :)). Název je poměrně zavádějící, protože role manželky zde opravdu není tím hlavním, o co zde kráčí. To jsou výborné duely v soudních síních s hromadnou hostujících hvězd jako Michael J. Fox, KyleMacLachlan, F.M.Abraham a hromadou dalších. Výborně napsané postavy, které mají perfektně rozvinuté charaktery. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Já ten seriál miluju! Julianna dozrála jak víno a je jako Alicia dokonalá - tvrdý právník, loajální manželka, která ale má své hranice, milující matka, dobrý člověk...jo a jen tak mimochodem je krásná. Jednotlivé díly na sebe příliš nenavazují, kromě hlavní linky vztahu Alicie a Petera. Jednotlivé právnické případy jsou zajímavé, nejde ani tak o jednotlivé kličky, ale o to, jak celá firma funguje a jaké jsou vztahy v ní a v tom je to jiné než seriály z tohoto prostředí. Nejde o čistou zábavu, má to docela hloubku a diváky seriál nechce prvoplánově okouzlit a poblouznit....vztah se zde vyvíjí pomalu a o to je kvalitnější. A já se nemůžu dočkat dalšího dílu. ()

Galerie (1 013)

Zajímavosti (13)

  • Julianna Marguilesová vyhrála Zlatý glóbus za nejlepší televizní herečku v roce 2010 a SAG Award v roce 2010 a 2011. (spygirl)
  • Zlatý Glóbus za rok 2009 - cena (1) - *Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Julianna Margulies (danecek24)
  • Julianna Margulies, představitelka Alicie, si zahrála právničku již dříve, a to v roce 2007 ve dvou epizodách seriálu Scrubs (od r. 2003). (zuza99)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama