Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ DVD PREMIÉRA: NORTH VIDEO = 27.11.2009 - ide o tzv. pošetkové vydanie + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (VII. séria): NOVA = 23.4.2010 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (VIII. séria): NOVA = 25.5.2010 + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 24.1.2011 --- Vincent D´Onofrio je podobne ako Pruitt Taylor Vince známy sťaby herec nejednoznačných viac-či menej úchylných a vyšinutých postáv. Úmerne postave deformuje aj svoj imidž aby nikoho nenechal na pochybách. V tejto sérii ale tvorcovia vsadili na fanúšikmi zaužívaný kontrast a z Onofria urobili sympatického vyšetrovateľa, ktorý svojími metódami dedukcie a spôsobu výsluchov, doháňa podozrivých do šialenstva. Má pragmatickú partnerku a značne nevýrazného šéfa. Navyše tentokrát musím pochváliť aj český dabing v ktorom Onofria "namluvil" Josef Vrtal, ktorého mäkký hlas len dokresľuje komplexný charakter postavy. Záver: Toto je najlepší krimiseriál aký české televízie v súčasnosti vysielajú. (8.2.2005) WOODY predbehol si ma :-) každopádne sa pripájam, nakoľko som taktiež až do úvodných titulkov ďakoval tv Prima, že to riskla a nadabovala aj III. sériu L&O:CI. Keď však komentátor zahlásil, u d´Onofria LIBORA HRUŠKU namiesto JOSEFA VRTALA, dostavil sa šok z toho ako si PRIMA neváži svojho diváka. Jediné čo by VRTALOVU absenciu ospravedlnilo, by bol jeho náhly tragický odchod z tohto sveta. No a to sa ako som si zistil nestalo. Navyše dementný režisér českej verzie sa ani nepokúšal nájsť niekoho typovo podobného hlasu JOSEFa VRTALa. A to už je ignorantstvo najhrubšieho zrna ! (9.2.2006) woody, vďaka za snahu, ktorá hoci objasnila tento nepochopiteľný krok, v podstate len potvrdila neprofesionálnosť ľudí rozhodujúcich o nás divákoch. Aj keď myslím, že pani Prášilová možno za nič nemôže. (17.2.2006) JOSEF VRTAL is back !!! resp. od dnešného dňa NOVA zaradila do veľmi lukratívneho času IV. sériu tejto -pre mňa - kultovej kriminálnej pecky. Jedine čo ma trápi je prípadná nízka sledovanosť. (2.1.2006) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Od 11.4.2007 začal IV. sériu vysielať HALLMARK. Bohužiaľ s načisto novým a desivým dabingom, oproti ktorému je LIBOR HRUŠKA génius. (19.4.2007) VII. séria od 8.9.2008 na HALLMARKU. Tvorcovia zdynamizovali úvodnú zvučku, údesný dabing ostal. (9.9.2008) V poslednej X. sérii tvorcovia konečne zanechali márnu snahu o nahradenie D´Onofria a vrátili ho, aj s parťáčkou Erbeovou, opäť na scénu. Síce iba na skromných 8. epizód, ale aj tak je to neuveriteľný luxus. Bobbyho príbeh sa tak po 12 rokoch uzavrel a ja osobne som rád, že mu scenáristi nepripravili tragické finále, ale naznačili jemne optimistické vyrovnanie sa so všetkými jeho démonmi a traumami. Ja osobne som so záverom spokojný. Dovidenia detektív Goren. (24.4.2013) ()

agent00074 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré příběhy, v kterých hrají prim detektivové, jejich schonosti a čistá logika. Není zde použito moc technoligických "udělátek" (CSI) oto však jsou příběhy lidštější a zajímavější. Také se mi líbí výkon Vincenta D'Onofria - řekl bych že herci role sedí a hraje výborně, stejně tak samotná postava kterou představuje je výborně vymyšlená - jeho dedukce a schopnost zatlačit na podezřelého je úžasná. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 80%. Musím říct, že jsem se docela dost tomuto seriálu "vyhýbal" a nikdy mě moc nelákal, ani nevím proč. Po práci jsem vždycky sledoval Kriminálky, které běžely po "Zprávách" na Nově. A teď mi dali toto. Budiž, kouknul jsem se jednou na to a musím uznat, že mě to velice zaujalo. Sice jsem už dost zmatený, kdo vlastně co vyšetřuje, protože těch detektivních oddělení a týmů je snad v Americe více než druhů zločinů, ale budiž. Každopádně případy jsou velice zajímavé a hlavně rozuzlení je nečekané a překvapující. Vždycky, když se zdá, že je to už jasné, vina padne na někoho jiného. K tomu se přičtou charismatičtí hlavní představitelé, zde tedy hlavně mužští a je z toho opravdu velice povedený seriál. K tomu ještě pár dobrých hlášek a je to. Překvapivě spokojen. Howgh! ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích nechávám hodnocení na 85% = 4/5. Tenhle seriál je jeden z nejkvalitnějších svého druhu a D'Onofriovi role sedla, jako ušitá. Ale některé díly jsou slabé, některé naopak velmi silné. Seriál je dost nevyvážený. Jenže na psychologické šachy, které se tudějí, divák není zrovna zvyklý. Takže sledovat se vyplatí. Jo, ale sledovat jeden díl za druhým nedoporučuji. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Geniálně jednoduché. Schéma: 1. Místo činu, uvedení do děje. 2. Získávání důkazů, nadhození teorie, popsaní toho jak to vlastně mohlo bejt. 3. Zdárné uzavření případu s nějakým tím profesním bonmotem na úplný závěr. Žádné zbytečné informace o tom, jak je práce policisty náročná pro rodinnou pohodu, že se hlavní postava zrovna rozvádí, nebo že potřebuje odpoledne vyzvednou děti ze školky. Divák dostane to nejnutnější a šmitec. Zmínit musím atmosféru, která je budována podprahovou zvukovou kulisou, jakási siréna o kolísavém tónu dodává scenériím tu správnou šťávu nejistoty a chladu. Vincent D´Onofrio, věčně roztěkaný, bizarně gestikulující vyšetřovatel, čachruje, poskakuje, dlouhými monology rdousí podezřelého a v tu správnou chvíli svou oběť pustí a nechá ji vydechnout přiznáním. Díky svému vzrůstu snad neustále nucen se ke svým zdrojům informací naklánět tím groteskním způsobem, typickým pro loutku učitele z klipů Pink Floyd. Nerad bych opomenul jeho kolegyni, ta mu dokonale sekunduje a občas se do toho taky slušně obuje a nějaká ženskost jde ihned stranou. Je ale zjevné s kým to vše stojí a padá. Jednoduše geniální. ()

Galerie (757)

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama