Reklama

Reklama

Zákon a pořádek: Zločinné úmysly

(seriál)
  • Česko Právo a pořádek: Zločinné úmysly (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2001–2011), 140 h 13 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Kathryn Erbe, Vincent D'Onofrio, Jamey Sheridan, Courtney B. Vance, Eric Bogosian, Tomas Arana, Chris Noth, Jeff Goldblum, Jay O. Sanders, Waleed Zuaiter (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(195)

Newyorské policejní oddělení se zabývá šetřením těch nejzávažnějších a nejsložitějších případů ve městě. Tým bezchybných vyšetřovatelů vede excentrický detektiv Robert Goren, jenž má neuvěřitelný dar odhalit s logikou sobě vlastní skryté okolnosti i toho nejzapeklitějšího případu. Při složitém řešení nejtěžších zločinů mu pomáhá detektiv Alexandra Eamesová a u soudu má hlavní slovo jejich kolega, státní zástupce Ron Carver. Originální náměty, sympatičtí detektivové a špetka ironie je nejlepším kořením tohoto výjimečného seriálového počinu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 80%. Musím říct, že jsem se docela dost tomuto seriálu "vyhýbal" a nikdy mě moc nelákal, ani nevím proč. Po práci jsem vždycky sledoval Kriminálky, které běžely po "Zprávách" na Nově. A teď mi dali toto. Budiž, kouknul jsem se jednou na to a musím uznat, že mě to velice zaujalo. Sice jsem už dost zmatený, kdo vlastně co vyšetřuje, protože těch detektivních oddělení a týmů je snad v Americe více než druhů zločinů, ale budiž. Každopádně případy jsou velice zajímavé a hlavně rozuzlení je nečekané a překvapující. Vždycky, když se zdá, že je to už jasné, vina padne na někoho jiného. K tomu se přičtou charismatičtí hlavní představitelé, zde tedy hlavně mužští a je z toho opravdu velice povedený seriál. K tomu ještě pár dobrých hlášek a je to. Překvapivě spokojen. Howgh! ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy Notha vystřídal Goldblum, užívám si Zločinné úmysly poněkud více. Horší je, že v jedné scéně Jeffova parťačka praví cosi o jeho pletkách s mrtvými. A teď se v tom vyznejte: Zde se dotyčný jmenuje Nichols, ve Vizi zločinu Raines. Nebo má newyorská kriminálka problém obecnějšího rázu? Pak už mohou pomoci jedině noví Ghostbusters. A fakt, že je D'Onofrio jako herec nedoceněn je, myslím, jasný už dávno. Televizní tvorba obdobného typu však jeho talent příliš nerozvíjí. Law & Order je usedlý seriál, který neurazí a čas se při něm zabíjí bezbolestně. ()

Reklama

sue2008 

všechny recenze uživatele

Další z řady detektivních seriálů, které stačí jednou shlédnout a člověk se k nim už nikdy nevrátí. Co mě na tomto seriálu upoutalo je minimum scén mimo hlavní děj, to znamená žádné VKV, prostě případ, vyřešit a titulky:) (update: škoda, že to nevydrželo i v pozdějších seriích) a taky fakt, že hlavní postava je trochu mimo současný trend, člověk občas uvažuje, jestli se má smát nebo ho radši nakopnout, akorát škoda, že jeho partnerka s ním nestačí držet krok, nebo spíš ji scénař k tomu nedává prostor, protože některé její hlášky mě dokážou odrovnat....Jinak v pozdějších seriích skvělý tah se střídaním ústřední dvojice, přidává na atraktivitě ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Jistě velmi napínavé a působivé, to vám neberu, jenže někdy jsou vyšetřovatelé dokonce tvrdší než zločinci, to bych opravdu nečekal. Sice pokaždé dokáží "zmákout" případ jen s pomocí nátlaku a nenápadného odkrývání pravdy, ale při prvním opakování závěrečného vypjatého finále, kdy jsou postupně všichni podezřelí odhalováni a navzájem na sebe hází co se jen dá vás to už začne nudit. Nicméně Vincent je skutečně sympaťák, to musím uznat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Zákon a pořádek" má mnoho různých verzí, ve kterých se vyřešily desítky nejrůznějších případů a vystřídalo se zde mnoho týmů... Ale já osobně mám nejraději "Zákon a pořádek: Zločinné úmysly". Nejsou sice první, nejsou ani nejoriginálnější, ale miluji dvojici Vincent D'Onofrio a Kathryn Erbe. Oba jsou velice sympatičtí a líbí se mi styl, jakým řeší své případy. Proto mě moc mrzelo, když se začali střídat s druhou dvojicí (Chris Noth a Annabella Sciorra), kteří jsou mi naopak vyloženě nesympatičtí. Existují stovky kriminálních seriálů, ale myslím si, že "Zákon a pořádek" patří svou kvalitou mezi ty nejlepší... ()

Galerie (757)

Související novinky

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama