Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava se ve většině seriálu chová jako hysterická piča, co neustále osočuje svého hodného manžela z kdovíjakých kokotin, přitom ona sama by si zasloužila velkým černým dildem přes hubu. Mít takovou babu, tak nechám koně, ať mě kopne do hlavy. Často se taky stává, že epizody prostě "skončí" s nijakým vysvětlením na závěr, což je prostě dramaturgicky totálně retardované. Jako malej jsem to žral, teď se chytám za hlavu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jistě originální a kvalitní seriál. Ale stejně jako u většiny podobných kriminálek, jak se okoukají postavy, seriál ztrácí šmrnc. Seriál taky hodně hřeší na tom, že hlavní postava, kterou hraje velmi sympatická P. Arquette, často až moc řeší spíše rodinné a osobní problémy. A tím seriál dost klouže... pro mě bohužel dolů... Ano, neviděl jsem ani za mák ani polovinu dílů, ale nevěřím, že se to nějak stočilo k lepšímu... ()

Reklama

Lolita 

všechny recenze uživatele

tak prvně bych tu ráda reagovala na něčí komentář, že Patricia je "hrozná machna". To vám ty americký hollywoodský vymejváky nebo ty telenovelský nesmysly plný plastikovejch dam už úplně vymyly mozky? Patricia hraje mámu od 3 dětí, v reálným životě to není tak, že po třech dětech bude vypadat jako modelka, co svátečně žere jenom jednou v tejdnu. Pokud ovšem nepoleze po každym porodu na tu plastiku. Ale to ženskou se zdravým rozumem nenapadne. Patricia je stále krásná, zajímavá a svým charismatem dodává seriálu to něco, co by tam jinak velmi chybělo. takže hodnotím za lepší 3+. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Seriál operuje s klasickým viděním něčeho co nevidí ostatní..kteréžto pomáhá Allison řešit případy pro státního návladního. Ovšem zasahují i do jejího soukromého života, kde se musí vypořádat se stejným nadáním u svých dcer i bratra a je pro ni velice důležitá opora manžela..Nevím proč, ale prokládání jejího až abnormálně normálního soukromého života, které na mě působí nesmírně ideálně (se samozřejmě vidinovými záblesky)..i když není prosta obyčejných problémů..možná až zkresleně, je pro seriál důležitou a netradiční vsuvkou..která ho tímto příjemně polidšťuje..navíc, rodina jako taková je velice přesně typově vybraná, sehraná a prostřední dcera naprosto k sežrání:) ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Pestré príbehy, pekne vystavané časti, ale bohužiaľ chyba mnohých seriálov, keď do hlavnej postavy obsadia filmového herca, ktorý sa živil úplne inými postavami. Arquettovú si chcem uchovať v pamäti ako sexapealom nabitú divu z Lost highway, či True Romance, nie ako domácu puťku s šedivým kvázireálnym charakterom. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Postava Allison DuBois má reálný základ. Její stejnojmenný předobraz je ve Spojených státech amerických vyhlášeným duchovním médiem. (Weissik)
  • Médium má na kontě množství nominací na různá televizní ocenění. Několik z nich seriál proměnil (např. Emmy pro Patricii Arquette - 2005). (Weissik)
  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)

Reklama

Reklama