Reklama

Reklama

Médium

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2005–2011), 92 h 59 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Patricia Arquette, Jake Weber, Miguel Sandoval, Anjelica Huston, Amy Price-Francis, Maria Lark, David Cubitt, Sofia Vassilieva, Edoardo Ballerini (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(130)

Na první pohled obyčejná žena Allison DuBois je obdařena zvláštním darem. Má vize, díky kterým dokáže předvídat zločiny či nebezpečné situace. Často ji ve snech navštěvují mrtví lidé, kteří jí prozradí detaily o své smrti nebo o jiných zločinech. Jako médium napomáhá při řešení kriminálních případů a náročnou práci musí sladit se svým rodinným životem... (TV Nova)

(více)

Recenze (58)

nylo 

všechny recenze uživatele

Seriál operuje s klasickým viděním něčeho co nevidí ostatní..kteréžto pomáhá Allison řešit případy pro státního návladního. Ovšem zasahují i do jejího soukromého života, kde se musí vypořádat se stejným nadáním u svých dcer i bratra a je pro ni velice důležitá opora manžela..Nevím proč, ale prokládání jejího až abnormálně normálního soukromého života, které na mě působí nesmírně ideálně (se samozřejmě vidinovými záblesky)..i když není prosta obyčejných problémů..možná až zkresleně, je pro seriál důležitou a netradiční vsuvkou..která ho tímto příjemně polidšťuje..navíc, rodina jako taková je velice přesně typově vybraná, sehraná a prostřední dcera naprosto k sežrání:) ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Médium je naprosto inteligentní záležitost. Někdy to sice ne úplně dává smysl, ale takový přece sny jsou..bez hlavy a paty. Ani nevím, jestli bych to nazval sci-fi seriálem nebo spíš nějákým rodinným dramatem, protože ikdyž hlavní představitelka Allison DuBois (Patricia Arquette) vidí budoucnost skrze svoje sny, to okolo je tak syrový a reálný, jak to jen ve smyšleným seriálu může být :D Taky důkaz toho, že Hallmark nevysílá jenom sračky. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Příjemně temný seriál, jehož atraktivita pro mne spočívá zejména v osobě představitelky hlavní role. Patricia Arquette je mou oblíbenou herečkou už od snímku "Lost Highway", ale kupodivu až v "Mediu" jsem si nějak výrazněji uvědomil, jak nepřehlédnutelnými přednostmi ji příroda obdařila :-) . Kromě toho i český dabing této herečky se velice povedl, působí nesmírně mile a - kam se hrabou policejní náboráři - když vidím a slyším Allison, mám neodolatelnou potřebu sloužit a chránit! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: TV MARKÍZA = 29.1.2007 (29.1.2007) Otec MOONLIGHTNINGu sa vrátil a ja som právom očakával bombu. Žiaľ nestalo sa. Napriek tomu, ale MEDIUM nezatratím. Súdna asistentka v podaní umiernenej PATRICIE ARQUETTE má vízie s mŕtvymi a vidí budúcnosť. Túto svoju schopnosť sa rozhodne po konzultácii s podobne nadanou ženou využiť v prospech spravodlivosti. Začne pracovať ako "konzultantka" prokurátora a objasňuje najrôznejšie prípady vrahov, pedofilov, podpaľačov a iných úchylov. Do toho všetkého sa mieša jej bežný rodinný život s pragmatickým manželom a 2 deťmi (pričom aj jej staršia dcéra má podobné schopnosti). Napriek tomu, že producenti chceli nakrútiť produkt pre celú rodinu (MARKÍZA sériu vysiela popoludní) CARON udržal jednotlivé epizódy na úrovni, ktorá neskĺzla k patetizmu SUE THOMAS ani k "telenovele" typu ALIAS. Epizódu 9. z druhej série dokonca MARKÍZA vyhodnotila ako mládeži neprístupnú a odvysielala ju až po polnoci. (29.3.2007) ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

tak prvně bych tu ráda reagovala na něčí komentář, že Patricia je "hrozná machna". To vám ty americký hollywoodský vymejváky nebo ty telenovelský nesmysly plný plastikovejch dam už úplně vymyly mozky? Patricia hraje mámu od 3 dětí, v reálným životě to není tak, že po třech dětech bude vypadat jako modelka, co svátečně žere jenom jednou v tejdnu. Pokud ovšem nepoleze po každym porodu na tu plastiku. Ale to ženskou se zdravým rozumem nenapadne. Patricia je stále krásná, zajímavá a svým charismatem dodává seriálu to něco, co by tam jinak velmi chybělo. takže hodnotím za lepší 3+. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (9)

  • Seriál vychází ze skutečných případů a kauz, na jejichž řešení se podílela reálná Allison DuBois. (Weissik)
  • Na začátku epizody se ptá Joe (Jake Weber), jestli nebudou v televizi vysílat ten film, ve kterém jsou lidé uvězněni v nákupním centru. Odkazuje tím na svoji slavnou roli ve filmu Úsvit mrtvých (2004). V této epizodě jsou též sny související se zombie a přežitím. (PetraRuze)
  • Poprvé se na televizních obrazovkách tento seriál objevil 3. ledna 2005. (Weissik)

Reklama

Reklama