foto

Vsevolod Sanajev

  • nar. 25.2.1912
    Tula, Ruské impérium
  • zem. 27.1.1996 (83 let)
    Moskva, Rusko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1995 Širli-Myrli
1987 Apelljatsija
Zapomenutá melodie pro flétnu
1986 V rasputicu
1983 Muži v nesnázích
Tajna Čjornych drozdov
1982 Naděžda i opora
1981 Nězvanyj drug
Ot zimy do zimy
S věčera do poludňa (TV film)
Teherán 43
1978 Lásko moje, smutku můj
Verze plukovníka Zorina
1976 ...A jiné oficiální osobnosti
Blizkaja dal
1975 Tam, za gorizontom
1973 Zděs naš dom
Čjornyj princ
1972 Eolomea
Třesky plesky
1970 Kremelský orloj (TV film)
Návrat svatého Lukáše
1969 Glavnyj svidětěl
Ja jego něvěsta
Osvobození
Osvobození II - Průlom
Strannyje ljudi
1968 Osvobození I - Ohnivá duha
Zastávka ve stepi
1965 Pěreklička
Semafor má zelenou
Váš syn a bratr
1964 Bolšaja ruda
První den svobody
1963 Eto slučilos v milicii
Optimistická tragédie
1961 Dospělé děti
Pjať dněj - pjať nočej
1960 Triždy voskresšij
1959 Balada o vojákovi
V stěpnoj tiši
1958 Na dorogach vojny
Očerednoj rejs
1957 Nebezpečné poslání
Poljuško, pole
Povídky o Leninovi
1956 Různé osudy
1954 Věrní přátelé
1953 Bezzakonije
Nebezpečné vichřice
1952 Nezapomenutelný rok 1919
Žatva
1951 Prževalskij
Venkovský lékař
Zlomená pouta
1950 Prázdninová dobrodružství
Vládce vzduchu
Vraťte jim vlast!
1949 Pád Berlína I.
Pád Berlína II.
1948 Mladá garda
Stranitsy zhizni
1946 Synové hor
1944 Ivan Nikulin - russkij matros
1941 Pěrvaja Konnaja
Serdca četyrjoch
1940 Ljubimaja děvuška
1939 Správné děvče
1938 Jesli zavtra vojna...
Volha, Volha
1935 Častnaja žizň Petra Vinogradova

TV seriály

1984 Mjortvyje duši (TV seriál)

Dokumentární

1993 Tragédie století (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky