foto

Bille August

  • nar. 9.11.1948 (70 let)
    Lundtofte, Dánsko

Biografie

Narodil se v Dánsku roku 1948. V 70. letech studoval na Dánské filmové škole režii. Kromě četných filmových cen byl Bille August oceněn za svoji práci filmového režiséra dánským a švédským Královským řádem rytířství a také francouzským Řádem umění a literatury.

Dcinema

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Šťastný to muž
2001 Píseň pro Martina
1996 Jerusalem
1993 Dům duchů

TV seriály

2018 Lykke-Per (TV seriál)

Producentská filmografie

Filmy

2001 Píseň pro Martina

Kameramanská filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2005 Klovn (TV seriál)

Dokumentární

2002 Brødre i ånden (TV seriál)
2001 Sang fra Bille, En (TV film)
2000 Bernd Eichinger - wenn das Leben zum Kino wird (TV film)

Host

TV pořady

2008 Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace