Reklama

Reklama

Ehrengard: Umění svádět

  • Dánsko Ehrengard: The Art of Seduction (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

O lásce má vědět první i poslední. Dostane proto za úkol naučit nesmělého prince umění svádět, jenže plán se zvrtne a je z toho skandál i nečekaný vztah. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Základ príbehu vyzeral vcelku nádejne a zaujímavo. Ale ako náhle do deju zasiahlo utajované tehotenstvo novej princeznej, tak to začalo byť také pribrzdené a dejovo teatrálne. Páčila sa mi tá historická atmosféra, pôsobivé scenérie a kostýmy, a celkovo výprava, ale celý dej filmu bol až príliš sústredený okolo takej detinskej komiky, ktorá je skôr príznačná pre rozprávky. A to je škoda, lebo spočiatku to vyzeralo fakt plné potenciálu. 2* ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Zamilovaná story z období dánské aristokracie, kde vzniká určitý milostný trojúhelník a ještě navíc s tajemstvím. Přestože se jedna o celkem humorný a oddechový film, samotný námět není příliš nosný a tak se film můžu stát nudným. Atmosféra na mě působí jako lekníny od Moneta, hluboké, je zde cítit určitá volnost a zároveň víme, že se tam může skrývat tíživé tajemství. ()

Reklama

haWranka 

všechny recenze uživatele

Začalo to hrozně sympaticky, ale pak už to bylo spíš praštěné. Což není na někdy škodu, ale já zrovna tady doufala v trochu víc, v nějakou hloubku. Takhle jen musím konstatovat, že to bylo jako lehká divadelní komedie, kde jsem se občas uchechtla. Ovšem hlavní hrdina byl neskutečný pako a konec tomu nasadil korunu. ()

gapa466 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se režisér nemohl rozhodnout, co vlastně natáčí. Herci přehrávali jako v pohádkách. Jen to téma nebylo moc dětské. Výkon bratrance vévody byl takový ochotnický. Vévodkyně a její syn princ, to asi není úplně normální. Na vévodu nebyly patrně peníze, tak se objevuje ve filmu jen velmi zřídka. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem mnohem víc... Příběh začal sympaticky, očekávala jsem historickou erotiku, ale bohužel no. Vznikla z toho nudná "komedie", která se ani neumí rozhodnout jaký je vlastně žánr a po svatbě prince se z filmu stává totální patlanice. Kdybych měla hodnotit jen to, tak dám odpad, ale ikdyž jsem koukala na několikrát, tak je film alespoň pěkně zpracovaný a herci předvedli dobré výkony. Jako kniha to možná bude skvělé a přemýšlím, že bych si to i přečetla, ale jako film něco, co vidět znovu nechci. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení některých záběrů probíhalo v Českém Krumlově a na zámku Buchlovice. (dzorc83)
  • V rozhovoru pro časopis Variety z roku 2023 Bille August hovořil o spolupráci s dánskou královnou Markétou II.: „S královnou jsme začali diskutovat o scénografii a kostýmech pro tento film před deseti lety. Když jsem viděl její dekupáže, okamžitě jsem začal chápat filmový prostor scénáře. Začal jsem se tedy s královnou pravidelně scházet a diskutovat o scénáři a postavách; procházeli jsme jednotlivé scény, pro které vytvořila dekupáže. Byla to plodná spolupráce a vzrušující proces, protože jsme měli odlišný přístup a nápady – vzniklo z toho něco neotřelého... Určitě je atmosféra filmu poněkud burleskní a souvisí to s dekupážemi, které královna vytvořila. Ona má velký smysl pro humor a chtěla, aby to bylo vtipné, aby to překračovalo hranice. Obdivoval jsem její kreativitu a míru nasazení, protože královna má velmi přísný rozvrh a spoustu úředních povinností, ale tohle je velká vášeň Markéty II. a práci na tomto filmu věnovala spoustu svého volného času. To je opravdu výjimečné. Málokterá královská rodina je takovou tvůrčí silou.“ (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama