foto

Callie Khouri

  • nar. 27.11.1957 (62 let)
    San Antonio, Texas, USA

Biografie

Americká režisérka a scénáristka se narodila jako Carolyn Ann Khouri v Texasu. Studovala zahradní architekturu na Purdue University v Indianě, ale postupem času se začala více zajímat o divadlo. Po vysoké škole navštěvovala Lee Strasberg Theater and Film Institute v Los Angeles. Než získala místo produkční asistentky, pracovala pro reklamní společnost jako recepční.

Za scénář k filmu THELMA A LOUISE (1991) získala Oscara i Zlatý glóbus. Jako režisérka debutovala snímkem PODIVNÁ TAJEMSTVÍ (2002) se Sandrou Bullock, Ellen Burstyn a Ashley Judd.

Je rozvedená a momentálně žije v Santa Monice.

Bára "sidda" M.

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Hollis & Rae (TV film)
2002 Podivná tajemství
1995 Síla lásky
1991 Thelma a Louise

TV seriály

2018 Nashville (TV seriál)
Beyond the Sunset (S06E16)
New Strings (S06E01)
2012 Nashville (TV seriál)
I Can't Help It (If I'm Still in Love with You) (S01E02)
Pilot (S01E01)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Patsy & Loretta (TV film)
2008 Ženy v balíku
2006 Hollis & Rae (TV film)
2002 Podivná tajemství

TV seriály

2012 Nashville (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

Herecká filmografie