Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Lepší než Kámen mudrců. Chris Columbus natočil Tajemnou komnatu v hávu atmosféričtějším, temnějším a kouzelnějším. Film má spádný děj, parádní vizuální efekty(skřítek, létající auto, opět famfrpálový zápas, bazilišek), zábavné vychytávky(mandragory) a znovu dobré herecké výkony. Daniel Radcliffe je jistější, sebevědomější. Střípek po střípku se skládá mozaika Harryho minulosti, na scéně se opět objevuje tajemný lord Voldemort. Ač ještě delší než Kámen mudrců, film mě v žádné scéně nenudil. Poutavá hudba, skvělá kamera. Jeden z mála příkladů, kdy se mi pokračování líbilo více než první díl. Očividně(ohromné výdělky) se z filmové série stává neskutečný fenomén. 100 miliónů dolarů(rozpočet)/876 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

S několika letým odstupem a po shlédnutí extended verze musím objektivně jít s hodnocením o jednu hvězdu nahoru. Mé původní pocity z filmu byly velmi rozpačité, hlavním důvodem byl na jednu stranu otrocký přepis předlohy a zárovn vynechávání motivů a hektické poskakování. 13 minut navíc ale řeší docela dost, film je sice neskutečně dlouhý, opticky to ale nevypadá a těch pár scén navíc film příjemně promazává v místech, kde kinoverzi drhla kolečka. Originální znění je nezbytné, dabing zabíjí neskutečně moc, včetně výkonů dětských herců. Columbus dotáhnul universum na, v danou chvíli dostupné maximum, další film by ale už nedal a je dobře, že odstoupil od válu a předal štafetu dalším. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

160 minút je priveľa. Druhý diel je opäť brilantne sfilmovaný, postavy nestratili nič z pôvabu a temnejší župan filmu taktiež svedčí, ale predsa len pôsobí rutinnejšie a statickejšie. Byť fanúšikom J. K. Rowling, isto som nadšený. Ako nestrannému divákovi mi ale miestami chýbalo dialkové s pretáčaním. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven Kloves .. Tajemná komnata nepostrádá nic co předešlý díl. Bohužel jako většina pokračování ale nepřináší nic nového! "Vivat" komerce..:´( Šílenství kolem adaptace knih Harry Potter and .?. mě nechala naprosto chladným! Je sice pravda, že se to dá bez obtíží shlédnout a je na co se dívat, tj. triky, ale příběh není až moc poutavý a adaptovaný scénář je místy dost děravý a nelogický. . ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky knihy je to stejně jako jednička skvělá záležitost. I když je děj občas zestručněn a celkově film nepřináší žádné překvapení, jde o vcelku zdařilý snímek. Napínavý, zábavný a se slušnou atmosférou. Lockhart v podání Kennetha Branagha je okouzlující a Jason Isaacs je i na malém prostoru suverénně nejvýraznější postavou celého filmu - záporák jedna báseň. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (133)

  • Dům Weasleyů – Doupě – byl skutečně postaven poblíž vesnice Alnwick v Dorsetu. (ricky4)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama