Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Dever 

všechny recenze uživatele

Tento diel sa mi zdal byť a malinko slabší ako prvý ale nechýba v ňom dráma, fantasy a tiež ako aj v prvom dieli rodinný námet. V celku podarený druhý diel......................Soundtrack John Williams: 1. Prologue Book II And The Escape From The Dursleys [3:32] ,2. Fawkes The Phoenix [3:46] ,3. The Chamber Of Secrets [3:50] ,4. Gilderoy Lockhart [2:06] ,5. The Flying Car [4:08] ,6. Knockturn Alley [1:48] ,7. Introducing Colin [1:49] ,8. The Dueling Club [4:08] ,9. Dobby The House Elf [3:27] ,10. The Spiders [4:33] ,11. Moaning Myrtle [2:06] ,12. Meeting Aragog [3:19] ,13. Fawkes Is Reborn [3:19] ,14. Meeting Tom Riddle [3:38] ,15. Cornish Pixies [2:13] ,16. Polyjuice Potion [3:52] ,17. Cakes For Crabbe And Goyle [3:30] ,18. Dueling The Basilisk [5:03] ,19. Reunion Of Friends [5:08] ,20. Harry's Wondrous World [5:02], ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je oproti prvnímu dílu temnější, ale stále je zde propast mezi knihou a samotným filmem, který je stále určen spíše dětským divákům. Některé scény jsou zbytečně umírněné (boj s hadem) a jiné nebyly natočeny pro jistotu vůbec (hostina duchů). Harry Potter a tajemná komnata tak zůstává profesionálně natočenou rodinou zábavou, která však tvrdí, že je Harry určen pro děti. Což však, vzhledem ke knihám, tak úplná pravda není... ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Knihy nečtu, ale filmy o Potterovi se mi líbí ikdyž tedka čekám na (snad) nejlepší 3díl. Mám rád Cuarona :)) Kvalita Chrise Columbuse jako režiséra je úměrná velikosti rozpočtu (za hodně peněz to ujde za málo ne :D) a docela mě mrzí, že takhle netalentovaný a rutinérský pracovník dostal do rukou první dva díly. Až tedka producenti nastolili trend měnění režisérů (i kvůli čas zatížení) a tak se stává každý díl nečím nezaměnitelným. Snad je toto poslední průměrný díl, který je zachranován mladými herci a pohádkovým prostředím. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Harryho Pottera není o nic slabší než jednička. Opět jsem se z celé stopáže nenudil ani na okamžik, spíše mne jen nezaujal úplný úvod, ale již během cesty do Bradavic jsem se opět stal patřičně pozorným divákem a s chutí jsem konzumoval vše, co Tajemná komnata přinesla. Tento díl je o stupínek temnější, ponurejší, též atmosferičtější a s blížícím se koncem rovněž správně působivý skrze rozuzlení i celkové (opět brilantní) zpracování. Uvidím, co přinese další příběh... ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • V roce 2003 byla Tajemná komnata zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako film, který byl v den své premiéry promítán v největším počtu kin. Přesně ve stejnou dobu se film promítal v USA ve více než 2 000 kinech. Avšak o rok později tento rekord pokořil další díl Harry Potter a vězeň z Azkabanu. (HappySmile)
  • Až v tomto snímku Harry Potter (Daniel Radcliffe) poprvé vyslovil kouzelnou formuli, konkrétně „Rictusempra“. V předchozím díle neřekl ani jednu. (Terva)
  • Ve scéně, kde Harry (Daniel Radcliffe) píše do deníku, je v jeho brýlích možno spatřit odraz štábu. (Nevka)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama