foto

Trond Fausa Aurvåg

  • nar. 2.12.1972 (47 let)
    Fetsund, Akershus, Norsko

Biografie

Trond Fausa Aurvåg je norský herec, režisér a básník. Po absolvování Statens teaterhøgskole (Norské národní divadelní akademie) v roce 2001 začal hrát v Oslo Nye Teater, kde hraje dodnes. První výraznější filmovou rolí byla hlavní role ve filmu Křižovatka, následovaly hlavní role v další norských filmech jako Otravný chlap nebo Vydržet se ženou. V roce 2011 překročil filmové hranice Norska v úspěšném koprodukčním norsko-americkém seriálu Lillehammer. V seriálu ztvárnil postavu Torgeir Liena, pravou ruku newyorského mafiána Franka Tagliana, který se rozhodnul uchýlit do norského Lillehammeru, poté, co svědčil proti bývalým komplicům.

Trond Fause Aurvåg vyhrál dvakrát cenu Amanda nejvýznamnější norskou filmovou cenu.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Herecká filmografie

Filmy

2019 Benjamin Falck and the Ghost Dagger
2014 Glassdukkene
2013 Jsem tvá
2011 Knerten i knipe
Král curlingu
2010 Domů na Vánoce
Vennlige mennesker
2007 Vydržet se ženou
2006 Otravný chlap
2004 Křižovatka
Spillet
2003 Loose Ends
2000 Døren som ikke smakk
1998 1732 Høtten
1997 Pošťák, který nikdy nezvoní

TV seriály

2019 ZombieLars (TV seriál)
Episode 13 (S03E13)
2018 Nevinní (TV seriál)
Deborah (E04)
Bubblegum & Bleach (E03)
Keep Calm, Come to No Harm (E02)
další epizody (4)
ZombieLars (TV seriál)
Sabotasje (S02E05)
Lars forsvinner (S02E04)
2017 Jul i Blodfjell (TV seriál)
Seveřané (TV seriál)
Poslední domino (S02E06)
Thing (S02E05)
Odplata (S02E04)
další epizody (6)
2016 Seveřané (TV seriál)
Souboj (S01E06)
Obležení (S01E05)
Nájezd (S01E04)
další epizody (6)
2014 Lilyhammer (TV seriál)
Loose Ends (S03E08)
The Funeral (S03E07)
The Minstrel Boy (S03E06)
další epizody (8)
2013 Lilyhammer (TV seriál)
Ghosts (S02E08)
The Freezer (S02E07)
Special Education (S02E06)
další epizody (8)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
Trolls (S01E08)
The Babysitter (S01E07)
Pack Your Lederhosen (S01E06)
další epizody (8)
2011 Nissene over skog og hei (TV seriál)
2006 Etaten (TV seriál)
2001 Nissene på låven (TV seriál)

Režijní filmografie

TV seriály

2008 Himmelblå (TV seriál)

Fanoušci tvůrce