Reklama

Reklama

Marc Lawrence

Marc Lawrence

nar. 22.10.1959 (64 let)
New York City, New York, USA

Biografie

Jako režisér debutoval prostřednictvím romantické komedie Láska s výstrahou, která byla čtvrtým filmem, na kterém spolupracoval se Sandrou Bullock a prvním, na kterém se s ním podílel Hugh Grant. V minulosti byl spoluautorem scénáře a producentem úspěšné komedie Slečna Drsňák, v níž si Bullock zahrála policistku, která se v utajení zúčastní soutěže o královnu krásy. Lawrence je také autorem scénáře filmu Živelná pohroma, ve kterém si Bullock zahrála společně s Benem Affleckem. Později s Hughem Grantem spolupracoval na snímku Hudbu složil, slova napsal.

Mezi jeho další scenáristické počiny patří scénář k filmu Život s Mikeym s Michaelem J. Foxem a Nathanem Lanem, a také Burani ve městě s Goldie Hawn a Stevem Martinem.

Lawrence, rodák z Brooklynu, vystudoval SUNY-Binghamton a krátce navštěvoval právnickou fakultu Newyorské univerzity. Svou scenáristickou kariéru zahájil poté, co mu jeden z jeho scénářů získal pozici stálého scenáristy populárního seriálu stanice NBC Rodinná pouta. V průběhu třetí sezóny už působil jako producent a vysloužil si za svou práci na seriálu nominace na ceny Emmy a Humanitas Award. Poté byl scenáristou a koproducentem seriálu Pride and Joy.

Zdroj: Falcon

Scenárista

Režisér

Herec

Filmy
1942

Yokel Boy

Seriály
2009

Boj o čas

 

Epizoda 21 (S02E21)

Dokumentární
2019

Hugh Grant: A Life on Screen (TV film)

2007

True Bond (TV film)

Reklama

Reklama