foto

Marie Horáčková-Turková

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1967 v Praze jako Marie Horáčková. V roce 1989 absolvovala DAMU (spolužákem byl např. Jan Potměšil), poté nastoupila na jednu sezonu do Divadla pod Palmovkou.

V roce 1990 si ji vybral O. Krejča do svého Divadla Za Branou II. V té době se jí narodily dvě děti (Michal a Martina). Po nich měla ještě dvojčata (Jana a Ondřeje) s novým manželem Tomášem Turkem (hercem Divadla v Dlouhé). Během mateřské dovolené hrála jako host v Divadle v Dlouhé a v roce 2001 se stala jeho členkou. V tomto divadle působí dodnes. Objevuje se tu jak v dramatických rolích (Olga ve Třech sestrách), ale i výrazných komediálních úlohách (soudružka Krulerová ve hře Oněgin byl Rusák).

Česká televize uvedla tyto inscenace, ve kterých hrála: LHÁŘ (2005), LÉKAŘ SVÉ CTI (2010) a NAŠI FURIANTI (2011).

Kevin "Kevinator" Kevinator

Herecká filmografie

Filmy

2011 Naši furianti (divadelní záznam)
2010 Lékař své cti (divadelní záznam)
2008 Běsi (divadelní záznam)
2005 Lhář (divadelní záznam)
1991 Sokratův podzim (TV film)
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)

TV seriály

2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Paulusová versus Paulus (S01E03)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
1990 Přísahám a slibuji (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)

Dokumentární

2004 Etiketa (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace