foto

Christien Anholt

  • nar. 25.2.1971 (48 let)
    Anglie, Velká Británie

Biografie

Herec Christien Anholt začal svou hereckou kariéru v 17 letech, poté co vyhrál roli Hanse ve filmu REUNION režírovaného Jerry Schatzbergem. V roce 1989 byl na festivalu v Cannes nominován jako Nelepší herec. V kategorii Nejlepší herec získal první cenu také na E´Febo Doro na Sicílii. Další nominace přišla v roce 1997 v Geneva Film Festivalu za film THE HARPIST.

Největší zlom v jeho kariéře přišel se seriálem LOVCI POKLADŮ, kde se objevuje jako Nigel Bailey, pomocný asistent Sydney Foxové (Tia Carrere). Vydržel tři sezóny (1999-2002). Ve snímku DARK CORNERS si zahrál Davida Hamiltona, a v RYTÍŘÍCH NEBES zazářil jako Higgins. Jeho zatím posledním natočeným snímkem je BEN 10: RACE AGAINST TIME, kde ztvárnil postavu Eona.

Christien Anholt je synem herce Tonyho Anholta. Momentálně bydlí se svou ženou a synem Tonym v anglickém Chiswicku. Má tři psy.

Little bear

Herecká filmografie

Filmy

2018 Meanders
2016 Ghosted
2007 Ben 10: Race Against Time (TV film)
2006 Rytíři nebes
V tmavých zákoutích
1999 Waiting Time, The (TV film)
1998 Appetite
Třicet let života (TV film)
1997 Preaching to the Perverted
Ruby Ring, The (TV film)
The Harpist
1994 Seventeen (TV film)
1993 Nejde o peníze (TV film)
Ročník 61 (TV film)
1992 Síla muže
1991 One Against the Wind (TV film)
1990 Hamlet
1989 Setkání

TV seriály

2002 Společnost Adventure (TV seriál)
Lovci pokladů (TV seriál)
Poselství druidů (S03E22)
Pramen mládí (S03E21)
Náčelník (S03E20)
další epizody (12)
2001 Lovci pokladů (TV seriál)
Kouzelný náhrdelník (S03E10)
Inkognito (S03E09)
Vraždící panenka (S03E08)
další epizody (22)
2000 Lovci pokladů (TV seriál)
Ztráta spojení (S02E10)
Kříž Voodoo (S02E09)
Prázdniny v Římě (S02E08)
další epizody (22)
1999 Lovci pokladů (TV seriál)
Záhada labyrintu (S01E10)
Kniha lásky (S01E09)
Nápis v kameni (S01E08)
další epizody (10)
1998 Felicity (TV seriál)
1994 Hard Times (TV seriál)
Případy bratra Cadfaela (TV seriál)
1993 10 Percenters, The (TV seriál)
1992 The Blackheath Poisonings (TV seriál)
1989 Press Gang (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace