Reklama

Reklama

Temná zákoutí

Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ray Gower natočil svou prvotinu(scénář, režie) a jak je vidět tak je to taky jeho poslední film. Od té doby už nic nenatočil. Možná ví proč. Sice nejde o vyloženě špatnej film ale je ve všech směrech nedotaženej. Určitě se tu najde pár vydařenejch pasáží a jsem celkem rád, že jsem zase viděl Toru Birch(nikdy mi nevadila) ale jak už jsem psal chtělo by to po všech stránkách ještě doladit. V hodnocení jsem se rozhodoval mezi 2-3hvězdami ale tentokrát se přikloním k té nižší variantě. 2hvězdy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zasa ďaľšie sklamanie. Nové milénium akosi zatiaľ nepraje horrorovej filmovej tvorbe. Zlaté éra tohto žánru je ďaleko za nami a nová vlna neprináša nič zaujímavé. Ray Gower sa o to pukusil vo svojom režisérskom debute, "V tmavých zákutiach". Snaha a odhodlanie natočiť moderný, dynamický psycho horror bola obrovská, no výsledok nie je až taký oslnivý. Cítil som z toho inšpiráciu filmami geniálneho Davida Lyncha, ale v podaní neskúseného začiatočníka Raya Gowera to nemalo takmer žiadny účinok. ** ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Scény "za zrcadlem" skvostně stylizované. Jinak je to samozřejmě docela blbost ve smyslu, že u toho člověk vůbec nemusí přemýšlet, ale užila jsem si to mnohem víc než mnoho bůhvíjak sofistikovaných blábolů. Po dlouhé době jsem zase u filmu chtěla vědět, jak dopadne. Thora Birch je ve svém hereckém koncertu naprosto nepřekonatelná a úžasná, možná trochu škoda nevyužitého a upozaděného Tobiáše Stephensů. Možná je to jenom mým rozpoložením, ale film mi připadal jako velmi solidně zobrazená hrůza a takzvaná depka ze zmechanizovaného a neuspokojivého života. Nebýt tam ten příliš konkrétizující konec, který si lze ale velmi snadno odmyslet, tak se film snad zařadí do mojí sbírky atmosférických pětihvězdičkovek. Rozhodně velmi milé nechutné překvapení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že to na určitých miestach nemalo slušnú mysterióznu atmosféru, ale ako celok to spolu nefungovalo. Príbeh bol upatlaný a zrobený akoby na kolene presne podľa šablóny podobných viacvrstvových dejových liniek, čiže nuda. Jediné čo ešte stálo za to bola samotná Thora Birch. Podpriemer. 40/100 ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Co je sen a co vlastně skutečnost? Tahle neustálá oscilace mezi realitou a světem plných prapodivných bizardností mě zprvu zmátla natolik, že jsem sám nevěděl, zda se mi to celé jen nezdá. Po nějaké chvíli, ale začal tenhle neustálý kolotoč brutálně nudit a já čekal jen na závěrečný finále, které mimo jiné stálo za starou bačkoru. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama