foto

Tia Carrere

  • nar. 2.1.1967 (50 let)
    Honolulu, Hawaii, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodačka z havajského hlavního města Honolulu. Má po předcích čínskou, španělskou, filipínskou a havajskou krev. Pracovala jako modelka a účinkovala v řadě reklamních šotů (Pepsi, Diet Coke, United Airlines, Chevrolet). Exotický zjev ji přivedl do televize, kde hrála v nekonečném seriálu VŠEOBECNÁ NEMOCNICE (1983-85) a hostovala v řadě dalších, např. ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, KVANTOVÝ SKOK, PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ nebo JEDNA VRAŽDA.

Ve filmu na sebe poprvé upozornila vedlejšími rolemi v akčních kung-fu thrillerech ZÚČTOVÁNÍ V MALÉM TOKIU a VYCHÁZEJÍCÍ SLUNCE. Hereckými partnery jí zde byla i taková jména jako Sean Connery, Wesley Snipes nebo Brandon Lee. Diváckou popularitu jí přinesla hlavní úloha Cassandry v úspěšných komediích WAYNEŮV SVĚT (režie: P. Spheerisová) a WAYNEŮV SVĚT 2 (režie: S. Surjik). Další velkou příležitost dostala v úloze krásné ředitelčiny asistentky Victorie Chappellové, s jejíž pomocí přesvědčí idealistický pedagog (Jon Lovitz) své žáky o nutnosti vzdělání, v crazy komedii BLÁZNIVÁ ŠKOLA (režie: H. Bochner).

Po boku slavného Arnolda Schwarzeneggera si zahrála v úspěšné akční krimikomedii Jamese Camerona PRAVDIVÉ LŽI. V dobrodružné fantasy KULL DOBYVATEL zase hrála hlavní záporačku proti Kevinu Sorbovi. V poslední době na sebe upoutala pozornost díky hlavní roli statečné archeoložky v seriálu LOVCI POKLADŮ, jakousi variací na slavného Indiana Jonese. Tia působí také jako zpěvačka.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Palm Swings
2016 Showdown in Manila
2015 Tom a Jerry: Špionská mise
2014 Asteroid vs. Země (TV film)
Girl, The
Gutshot Straight
2013 Démoni vzpomínek
2012 Zničující střet
2011 Líbat nevěstu zakázáno
2010 Hard Breakers
2009 Wild Cherry
2008 Dark Honeymoon
2006 Leroy & Stitch (TV film)
2005 Back in the Day
Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy
Supernova (TV film)
2004 Nelítostná volba
2003 Stitch! Film
2002 Kluk od vedle
Lilo & Stitch
2000 Merlin: The Return
1999 Můj učitel paroháč
Night of the Headless Horseman, The (TV film)
Zítra se žením
1998 Ohrožené město
Operace Delta Force 3
Pejskaři (TV film)
1997 Kull dobyvatel
Vysoká hra
1996 Bláznivá škola
Desert Breeze (TV film)
Mrtvý bod
Parchant (TV film)
1995 Loučení se svobodou
Nesmrtelní
Nothing But the Truth (TV film)
Soudcem z nouze
1994 Pravdivé lži
Treacherous
1993 Najatá k zabíjení
Vycházející slunce
Waynův svět 2
1992 Intimní cizinec (TV film)
Little Sister
Wayneův svět
1991 Harley Davidson a Marlboro Man
Zúčtování v Malém Tokiu
1990 Fatal Mission
Instant Karma
1989 Oro fino
Psanci (TV film)
1988 Aloha Summer
1987 Zombie noční můra

TV seriály

2011 Combat Hospital (TV seriál)
2008 Untitled Liz Meriwether Project (TV seriál)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
Noc plná možností (E05)
2005 Americký Drak: Jake Long (TV seriál)
2004 Megas XLR (TV seriál)
2003 Kačer Dodgers (TV seriál)
Lilo a Stitch (TV seriál)
O.C. (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2000 Larry, kroť se (TV seriál)
1999 Lovci pokladů (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
1997 Johnny Bravo (TV seriál)
Veroničiny svůdnosti (TV seriál)
1995 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
Murder One (TV seriál)
1989 Anything But Love (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Quantum Leap (TV seriál)
1988 Panský dům (TV seriál)
1987 Četa v akci (TV seriál)
Pátek třináctého (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
1985 MacGyver (TV seriál)
1984 Airwolf (TV seriál)
Cover Up (TV seriál)
1983 A-Team (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2016 Heroes Manufactured - a.z.
2015 Gwapa - vyp.
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2005 Story Room: The Making of 'Lilo & Stitch', The
1998 20 Dates

TV pořady

2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace