foto

Kasia Adamik

  • nar. 28.12.1972 (46 let)
    Warszawa, Polsko

Biografie

Keď sa narodíte do rodiny, kde režíruje mama, otec aj teta, asi bude ťažké skončiť inak, než na režisérskej stoličke. Aj keď Kasia pôvodne režisérkou byť nechcela a v roku 1993 vyštudovala komiksové umenie na Inštitúte St. Luc v Bruseli.

Pri filme teda začínala ako storyboardová výtvarníčka. Od začiatku úzko spolupracovala nielen so svojou mamou pri všetkých jej filmoch, ale aj so známymi hollywoodskymi režisérmi ako Jonathan Demme, či Baz Luhrman, ktorému kreslila storyboardy pre jeho prelomový film Rómeo a Júlia. Časom sa jej spolupráca s mamou ešte prehĺbila a Kasia nakrúcala s druhým štáb pri mnohých amerických projektoch A. Holland.

V roku 2002 prežila svoj hollywoodsky sen, keď dostala možnosť režírovať vlastný debut. Čierna nezávislá komédia Bark! (Štekot) si vyslúžila priaznivé kritiky a prestížny filmový časopis Variety zaradil Kasiu medzi desať najlepších mladých umelcov roka.

V poslednom období presunula svoje režisérske aktivity do rodného Poľska. Režírovala niekoľko epizód TV seriálu Ekipa a v minulom roku mal premiéru jej druhý celovečerný film Boisko bezdomnych o skupine poľských bezdomovcoch, ktorí sa s úspechom zúčastnili na majstrovstvách sveta bezdomovcov vo futbale. Kasia však naďalej pracuje aj v USA ako storyboardová výtvarníčka. Spolupracovala napríklad na filme Catwoman s Halle Barryovou.

Zdroj: presskit k filmu Jánošík - Pravdivá história

Režijní filmografie

Filmy

2017 Amok
2009 Jánošík - Pravdivá historie
2008 Boisko bezdomnych
2002 Kdo to štěká?

TV seriály

2018 1983 (TV seriál)
Requiem (E08)
Reperkusje (E04)
Układ (E03)
další epizody (4)
2017 Wataha (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2014 Wataha (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
2013 Głęboka woda (TV seriál)
Rozwiązanie (S02E09)
Terapia rodzinna (S02E08)
Piętno (S02E07)
Terapie (Polsko) (TV seriál)
Epizoda 25 (S03E25)
Epizoda 20 (S03E20)
Epizoda 15 (S03E15)
2012 Krew z krwi (TV seriál)
Głęboka woda (TV seriál)
Sekrety rodzinne (S01E08)
Niebieska karta (S01E06)
2011 Głęboka woda (TV seriál)
Kultowy Nauczyciel (S01E03)
Układ Warszawski (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (5)
2009 Strážce svědomí (TV seriál)
2008 Pitbull (TV seriál)
Episode 11 (S03E11)
Episode 10 (S03E10)
Episode 9 (S03E09)
další epizody (4)
2007 Ekipa (TV seriál)

Střihačská filmografie

Filmy

2018 Nina
2017 Kobieta budzi się rano
2016 3xLáska

Host

TV pořady

2008 Hvězdný reportér (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky