foto

Tomáš Krejčí

  • nar. 16.2.1981 (38 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvoval filmovou školu amerického kameramana Andrewa Laszla a.s.c., (kameraman filmů jako Rambo: První krev, Vnitřní Vesmír, Válečníci aj.) Krátké filmy, které během studií Tomáš natočil, získaly řadu ocenění na studentských filmových festivalech (např. tři samostatné příběhy ve stylu kreslených komiksů AGUR, komedii BUDKA, duchařský horror METUS MORTIS, bláznivou komedii ASI UŽ TO ZAČALO s Klárou Issovou v hlavní roli, drama SALIVAS, filmovou báseň z pražského židovského hřbitova STÍN VE VĚTRU a romanci s číselným názvem 205T).

Od roku 1996 pracoval jako filmový novinář a korespondent. Získané zkušenosti uplatil při režii seriálu REDAKCE, za kterou byl v roce 2005 nominován na televizní cenu Elsa. Od roku 2004 vede s producentem Jiřím Košťálem hereckou agenturu a filmovou produkci Autor‘s Runway Agency (ARA). Svůj celovečerní hraný debut, snímek BEZ TVÁŘE na kterém se podílel jako spoluautor scénáře společně s Markem Epsteinem a režisér, natočil v roce 2008. V současné době pracuje na finalizaci českého fantasy filmu POSLEDNÍ Z APORVERU. Mezi jeho příští projekty patří například adaptace legendárního českého komiksu z časopisu ABC KRUANOVA DOBRODRUŽSTVÍ. Spolupracuje také na připravovaném snímku na motivy Čapkova románu VÁLKA S MLOKY.

ČSFD.cz

Režijní filmografie

Filmy

2019 Eva zase tropí hlouposti
Kruanova dobrodružství
Poslední z Aporveru
Válka s mloky
2008 Bez tváře (TV film)
Fredy a Zlatovláska (TV film)
Pohádkové počasí (TV film)
2006 Vřesový trůn (TV film)
2003 Iguo Igua (TV film)
2002 Bůh ví… (TV film)
Kráska a netvor (TV film)
Trosečníci (TV film)
1999 Agur 3 - Poslední bitva (amatérský film)
1998 Salivas (studentský film)
Stín ve větru (studentský film)
1997 2057 (studentský film)
Asi už to začalo (studentský film)
Metus mortis (studentský film)

TV seriály

2008 Trapasy (TV seriál)
Yetti, aneb Strašný sněžný člověk (S02E09)
Svatba u studánky (S02E08)
Přijďte pobejt (S02E07)
2007 Trapasy (TV seriál)
Hrobníci (S01E12)
Nápadník (S01E11)
Boty (S01E10)
Horákovi (TV seriál)
Nepodceňuj sílu pakoně (S02E17)
Zpátky do školy (S02E16)
Mnoho povyku pro nic (S02E15)
další epizody (16)
2006 Horákovi (TV seriál)
Maminka (S01E15)
Strýček z Ameriky (S01E14)
Prezident a já (S01E10)
další epizody (10)
2004 Redakce (TV seriál)
Cesta ke slávě (S01E03)
Děti na prodej (S01E02)
Návrat (S01E01)

TV pořady

2011 Nekonečný Silvestr (TV pořad)
2006 Kabaret z maringotky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2019 Marta Jandová - Milovat (hudební videoklip)
2018 Horkýže Slíže - Kozy, Husle, Rooney (hudební videoklip)
Petr Lüftner - Celebrity (hudební videoklip)
2016 Chinaski - Slovenský klín (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

1999 Agur 3 - Poslední bitva (amatérský film)
1997 Metus mortis (studentský film)

TV seriály

2007 Horákovi (TV seriál)
Zlomená srdce (S02E13)

Hudební videoklipy

2019 Marta Jandová - Milovat (hudební videoklip)
2016 Chinaski - Slovenský klín (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Filmy

2009 Evžen Oněgin (divadelní záznam)
Les mrtvých (TV film)
2008 Fredy a Zlatovláska (TV film)
Pohádkové počasí (TV film)
1999 Agur 3 - Poslední bitva (amatérský film)
1997 Asi už to začalo (studentský film)

TV seriály

2007 Horákovi (TV seriál)
Vetřelec (S01E22)
2005 Eden (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
1997 Život na zámku (TV seriál)
Tvrdé hlavy (S02E06)

Dokumentární

2015 Nekonečný příběh Posledního z Aporveru

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)

Kameramanská filmografie

Filmy

1997 Metus mortis (studentský film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace