Reklama

Reklama

Barrandovský videostop

(pořad)
všechny plakáty
Promo
Soutěžní / Zábavný
Česko, 2011, 111x42 min

Režie:

Petr Soukup

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Halina Pawlowská, Zdeněk Troška, Bohumil Klepl, Jiřina Jirásková, Jaroslava Kretschmerová, Jan Antonín Duchoslav (více)

Obsahy(1)

Nejoblíbenější filmy, legendární herci, režiséři a Jan Rosák - to je staronový zábavný soutěžní pořad.  Vaše nejoblíbenější filmy, legendární herci, Váš důvtip, zábava a nezapomenutelný Jan Rosák... To je nový Videostop! Tři soutěžící se utkají o zajímavé ceny a jejich poradci z řad známých osobností Vás provedou filmovým a televizním nebem, z rukávu vysypou historky z natáčení a jen na Vás je, necháte-li se jimi zmást či dovést ke správné odpovědi k záludným otázkám moderátora Jana Rosáka. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (75)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po druhém díle musím snížit hodnocení ze 4 na 2. Skřípající scénář se vyžívá ve slovních neobratnostech, Rosákovy pokusy o vtip se míjí účinkem a spolupráce s Karlem Smyczkem nefunguje (to i ten Troška se role arbitra zhostil líp). Na Barrandově se navíc zřejmě rozhodli co nejvíc ušetřit na cenách, které zůstaly téměř stejné jako za minulého režimu, tehdy však alespoň měly punc výjimečnosti. Šestý díl- trapas! Jéňa Rosák ohlásil osmdesátiny Annie Girardot, ta se jich ale bohužel nedožila - to ty díly předtáčí dva měsíce dopředu? Ještě trapnější bylo, jak Rosák komental, že šestá cena je "jenom" stolní fotbal, ale zato další ceny už "se stupňují"... A korunu tomu nasadil prostřední soutěžící, který si popletl herce a oslovil místo Pavelky Havelku! Ukončete to trápení! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Jak je vidět, není žádná legrace oživit starý pořad a dát ho v atraktivní podobě zpátky na obrazovku. Nostalgie je nostalgie, ale doba je trochu jinde. Rozhodně je pozitivní, že se na Barrandově nepouštěli do žádných experimentů (vzpomeňte na pokus vzkřísit Videostop ještě na ČT nebo na hrůzostrašnou Cestu na stříbrné plátno). Formát zachován, rozestavění studia taky, dokonce i ceny jsou docela podobné tomu, o co se hrálo před lety. Přesto se mi při sledování tohoto pořadu zdá, jako by byl nějak unylý a unavený. Snažím se přijít na to, proč tomu tak je. Pořad už přecejenom běží dost dlouhou dobu na to, aby byly mouchy vychytány. Rozhodně by měli dostat větší prostor hosté, kteří dokážou někdy přijít s neuvěřitelnými výklady a historkami, se kterými soutěžící buď souhlasí nebo nesouhlasí. Samozřejmě to souvisí s kvalitou těchto hostů, řekněme si to na rovinu, převahu mají podřadné celebrity. Od herečky z prostoduchého seriálu nebo televizní rosničky asi nemůžeme čekat slovní ekvilibristiku a erupci fantazie. Výborný byl třeba Karel Štědrý nebo Yvonne Přenosilová, zkrátka lidi, u kterých je patrné, že v hlavě něco mají a diváka pobaví. Pokud je výřečný vtipálek i mezi soutěžícími, tak se nebát dát mu více prostoru, lidi to baví. Myslím, že i Jan Rosák by uměl přepnout na vyšší level. Odborní poradci, to byl taky přešlap, když je u některých vidět, že to čtou. Ale zase jde o výběr, třeba Josef Dvořák byl úplně přirozený a diváky pobavil. Stačí tedy málo. Střih pořadu tak, aby opravdu nabídl to nejlepší, co se ve studiu událo, a pan nebude problém, aby pořad dosahoval kvalit svého legendárního předchůdce. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to míň kecání a více ukázek. Třeba mě by se líbilo, kdyby ukazovali i zahraniční filmy, ale to by se na Barrandově asi nedoplatily. Taky by to chtělo těžší otázky. Určitě by to bylo lepší, než tradiční otázka "Uhodnete název filmu"? Taky by bylo lepší kdyby místo soutěžících z různých firem se tam mohli lidé samostatně přihlásit. Jan Rosák mi byl docela sympatický už v soutěži Riskuj a zde mi taktéž nevadí. Sečteno-podtrženo i přes všechny mé výtky, se rád na videostop dívám a procvičuji si znalosti ze světa filmů. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

I přestože český potažmo československý film není zrovna můj šálek čaje, měla by mi soutěž imponovat, jelikož miluji soutěžní pořady a pokud se spojí s mým největším hobby čili filmem, tak je tady náběh na to, abych při sledování skákal radostí do stropu. Tady se tak nestává, dokonce nejsem ani aktivní divák. Proč? Barrandovský videostop má totiž dvě zásadní chyby o kterých se musím zmínit. Chyba č. 1 - o té se už rozepsal např. uživatel Tosim, jak mě má bavit pořad, který svým soutěžícím a divákům před TV obrazovkou ve více než 90% (pravděpodobně) pokládá otázku - "Jak se jmenuje film, z něhož uvidíte ukázku?", dramaturgové a scénáristé by dle mého měli být více nápadití. Chyba č. 2 - první chybu tvůrců bych ještě překousl, ale druhou prostě nemohu přejít. Největším problémem BV je zpackaný casting. Včerejší díl, který jsem náhodou zhlédl (a který mě vlastně donutil sepsat menší raport) byl co se týká úrovně znalostí soutěžících příšerný. Proč proboha Barrandov přijímá do soutěže, která je o filmech bandu soutěžích, která snad nikdy žádný český film (vyjma svátečních stálic) neviděla? Kdyby to včera bylo poprvé, tak bych to nějak obešel, ale pamatuji si i předchozí zhlédnuté epizody a v nich byla úroveň soutěžících dost podobná úrovní včerejších soutěžících. To sakra nikoho na tom Barrandově nenapadlo vyhlásit obyčejný casting, to musí zasílat pozvánky různým firmám, které si poté ze svého středu zvolí největší "odborníky" i když dle mého volí ty největšího odvážlivce respektive exhibicionisty? Nevím jak vy, ale já si myslím, že by zlepšením výběru soutěžících pověst Barrandovského videostopu stoupla. Pomalu by se mohla zvyšovat náročnost otázek, tím pádem by pořad mohl stát oblíbenějším/sledovanějším, základnu na to má (pokud se nepletu, tak je to nejsledovanější relace naší nejmenší televizní stanice, asi pozůstatek původního Videostopu, ten byl prý velmi populární). 55% Dodatek: A ještě nechápu jednu věc, konečné ceny. Já osobně bych teda ze zboží od Mountfieldu radost neměl, chtělo by to nějakou různorodost, ne jen odměny od jedné firmy. Nynější stav (soudím ale na základě včerejší epizody) mi přijde jako dost nechutný Product placement. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Rosák je zde stále stejný, jak si ho pamatuju z původního Videostopu (až na ten plnovous), a celkově je to poměrně kultivovaná soutěž (minimálně na české poměry), což je nutné jí přičíst k dobru. Přesto je nutné nalít si čistého vína: oživit z mrtvých legendární TV soutěž a udělat její dokonalý remake (včetně znovuobsazení Rosáka, který za to jistě dostal dobře zaplaceno) není ničím jiným, než bizarním dokladem absence tvůrčí invence v dramaturgii TV Barrandov, která stále více sází svou programovou nabídkou na jistotu a cílí na starší diváky, kterým nabízí neustále přežvykované populární TV pořady, filmy a seriály z dob totáče. Ze vší té provinční omezenosti a "ostalgie" dnešních padesátníků (a starších) po jejich starých zlatých televizních časech - což jsou fenomény, na kterých se chce svézt i tento nový Videostop - je mi blivno. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Za prvých 17 častí bol honorár Jana Rosáka údajne až pol milióna korún. (Raccoon.city)
  • Pořad byl vytvořen se záměrem připomenout výročí 80 let od založení společnosti Barrandov Studio. (max21)

Reklama

Reklama