foto

Iben Hjejle

  • nar. 22.3.1971 (49 let)
    Kodaň, Dánsko

Biografie

Iben je dánská herečka, narozená v Kodani roku 1971. V roce 2000 si zahrála po boku Johna Cusacka ve filmu Všechny moje lásky (r. Stephen Frears). Švédští diváci ji znají jako představitelku královny Sofie Magdaleny z televizního dramatu Gustav III:s äktenskap (2001, r. Marcus Olsson) a z minisérie Wallander (2010, r. Henning Mankell). V Dánsku Iben hrála v řadě televizních a filmových produkcí, např. Kdo je tady ředitel? (2006, r. Lars Von Trier), V Číně jedí psy 2 (2002, r. Lasse Spang Olsen) či Mifune (1999, r. Søren Kragh-Jacobsen).

Film Europe Media Company

Herecká filmografie

Filmy

2019 Embraces & the Touch of Skin
Mugge & vejfesten
2015 Klaun navždy
2013 Eskil a Trinidad
2012 Fuck up!
2011 Stockholm East
2010 Klaun
Rosa Morena
2009 Chéri
The Eclipse
Útěk
2008 Cesta na Saturn
Odpor
2007 Boy Meets Girl
2006 Han, hun og Strindberg
Kdo je tady ředitel?
2004 Den gode strømer
Příšerný čtvrtek
Strings
Vymahači
2003 Annas dag
Dreaming of Julia
Manden bag døren
Skagerrak
2002 Godt nytår, Danmark (TV film)
V Číně jedí psy 2
2001 Císařovy nové šaty
Gustav III:s äktenskap (TV film)
2000 Blikající světla
Bånd på livet (TV film)
Všechny moje lásky
1999 Besat
Mifune
1997 Jacobs liste (TV film)
Sinans bryllup
1996 Mors dag (TV film)
Portland
1992 Nøgen

TV seriály

2018 Déšť (TV seriál)
Věřit instinktům (S01E08)
Zůstat uvnitř (S01E01)
2016 Dicte (TV seriál)
Enhver mand er en ø - del 2 (S03E10)
Enhver mand er en ø - del 1 (S03E09)
Afhængighedens pris - del 2 (S03E08)
další epizody (10)
2014 Dicte (TV seriál)
Ret og Pligt - del 2 (S02E10)
Ret og Pligt - del 1 (S02E09)
Mål og Midler - del 2 (S02E08)
další epizody (10)
2013 Dicte (TV seriál)
Vold og magt - del 2 (S01E10)
Vold og magt - del 1 (S01E09)
Liv og legeme - del 2 (S01E08)
další epizody (10)
2010 Dag (TV seriál)
Wallander (TV seriál)
Vålnaden (S02E10)
2006 Anna Pihl (TV seriál)
2005 Klovn (TV seriál)
2003 Pohádky Hanse Christiana Andersena (TV seriál)
2001 Langt fra Las Vegas (TV seriál)
Løjserne (TV seriál)
1999 Morten Korch - Ved stillebækken (TV seriál)
1997 Den hemmelige tunnel (TV seriál)

Dokumentární

2014 Freak Out!
2003 Hjælp krigens ofre (TV film)
2001 Stjerner i manegen (TV film)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2001 Løjserne (TV seriál)

Host

TV pořady

2004 Bodilfesten 2004 (TV pořad)
2001 Viva (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)

Fanoušci tvůrce