foto

Henriette Richter-Röhl

  • nar. 9.1.1982 (38 let)
    Berlín, Berlin, Východní Německo

Biografie

Narodila se v Berlíně roku 1982 do herecké rodiny. Před kamerou stála již ve svých 15 letech. Její matka Siegrid Richter a otec Hans Otto Reinsch hráli v bývalé NDR v různých divadelních představeních a filmech. Její bratr Fridolin Richter, sestřenice Katja Frenzel - Röhl i teta Barbel Röhl jsou též aktivními herci. Dá se tedy říci, že herectví má přímo v krvi.

Jejím prvním největším hereckým úspěchem je hlavní role v seriálu SLADKÁ LAURA (SÍLA LÁSKY) kde vystupuje jako Laura Mahler. Ve svém soukromém životě je také maminkou a bydlí v Berlíně. Je to skoro 700 km od Mnichova, kde se odehrával děj Sladké Laury a kde se stále ještě natáčí další díly seriálu Sturm der Liebe - Síla lásky čehož byla Sladká Laura první ucelenou částí. Henriette Richter měla rizikové těhotenství. Dlouho nemohla otěhotnět, ale pak se jí to podařilo a už při natáčení posledních dílů, kde hraje, jí bylo špatně a natáčení špatně snášela. Díly jsou natočeny do vytracena, takže po svatbě a svatební cestě ve 313. díle se už v seriálu nevyskytuje.

EvaM

Herecká filmografie

Filmy

2019 Weingut Wader – Neue Wege (TV film)
Weingut Wader – Nur zusammen sind wir stark (TV film)
Zum Glück gibt's Schreiner (TV film)
2018 Katie Fforde: Okamžik rozhodnutí (TV film)
Weingut Wader - Das Familiengeheimnis (TV film)
Weingut Wader - Die Erbschaft (TV film)
2017 Im Wald - Ein Taunuskrimi (TV film)
2016 Léto na Sicílii (TV film)
2015 Die Unbeugsame (TV film)
Katie Fforde: Na vlně štěstí (TV film)
2014 Charlottes Welt - Geht nicht, gibt's nicht (TV film)
Julia und der Offizier (TV film)
Rosamunde Pilcher: První nebo druhá (TV film)
2013 Ach, ten můj šéf! 3 (TV film)
2012 Idiotentest (TV film)
Léto ve Skotsku (TV film)
2011 Ach, ten můj šéf! 2 (TV film)
Bär kehrt zurück, Der (TV film)
Klarer Fall für Bär (TV film)
Rosamunde Pilcher: Rodinná firma (TV film)
2010 Heimat zu verkaufen (TV film)
Katie Fforde: Láska na vysočině (TV film)
Po letech
Rosamunde Pilcherová: Presumpce lásky (TV film)
2009 Ach, ten můj šéf! (TV film)
Mein Leben - Marcel Reich-Ranicki (TV film)
Snoubenec mé nejlepší přítelkyně (TV film)
2008 Loď snů - Rio de Janeiro (TV film)
2005 Grenzverkehr
2004 Geheimnis der Karibik (TV film)
Rosamunde Pilcher: Dokud jsi tady (TV film)
Zběsilá jízda
2002 Ve jménu lásky a povinnosti (TV film)

TV seriály

2018 Soko Vídeň (TV seriál)
Tod im Taxi (S14E03)
2017 Das Pubertier (TV seriál)
Das Pubertierchen (E06)
Das Pubertier geht fremd (E05)
Das Pubertier als verkanntes Genie (E04)
další epizody (6)
2016 Die Spezialisten - Im Namen der Opfer (TV seriál)
Miss Mai 1988 (S01E04)
Der heilige Krieger (S01E03)
Party (S01E02)
další epizody (4)
2015 Bettys Diagnose (TV seriál)
Helden (S01E10)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Benzin im Blut (S06E16)
In aller Freundschaft (TV seriál)
Schutzengel (S18E09)
Wilsberg (TV seriál)
Kein Weg zurück (E45)
2014 Die Familiendetektivin (TV seriál)
2013 Kripo Holstein - Mord und Meer (TV seriál)
Válečná generace (TV seriál)
Ein anderes Land (E03)
Ein anderer Krieg (E02)
Eine andere Zeit (E01)
2012 Poslední polda (TV seriál)
Dámská jízda (S03E10)
Lilly Schönauer (TV seriál)
Láska na druhý pohled (E12)
2011 Wilde Wellen – Nichts bleibt verborgen (TV seriál)
Die Erlösung (E04)
Der Sturz (E03)
Der Verdacht (E02)
další epizody (4)
2010 Danni Lowinski (TV seriál)
Unter anderen Umständen (TV seriál)
Tod im Kloster (E05)
2008 Doktor z hor: Nové příběhy (TV seriál)
2005 Der Staatsanwalt (TV seriál)
Sladká Laura (TV seriál)
2002 Um Himmels willen (TV seriál)
2001 Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
2000 Utta Danella (TV seriál)
1999 Herzschlag - Das Ärzteteam Nord (TV seriál)
1997 Dr. Sommerfeld - Neues vom Bülowbogen (TV seriál)
Pobřežní stráž (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Marienhof (TV seriál)
1989 Hájovna Falkenau (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 MDR um 4 (TV pořad)
2004 Harald Schmidt (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)

Fanoušci tvůrce