foto

Sean Baker

  • nar. 1971
    Summit, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sean Baker (1971, Summit, New Jersey) vystudoval film v New Yorku a podílel se na kultovním loutkovém sitcomu Greg the Bunny, v němž hrál oblíbený komik Seth Green. Na úspěšnou sérii pak navázal v produkci MTV spin offem Warren the Ape (2010). Jeho zájem však spočívá zejména na sociálně-realistickém filmu. Ve svém debutu Nadávky na čtyři (Four Letter Words, 2000) se zaměřil na dospívající muže, zatímco jeho druhý film Take Out (2004), který spolurežíroval Shih-Ching Tsou, sleduje dramatický příběh nelegálního čínského imigranta v New Yorku. V roce 2008 natočil snímek Princ z Broadwaye, který mohli diváci vidět mimo jiné i na 44. ročníku MFF Karlovy Vary. Následující film, drama Starlet (2012), získal ocenění Robert Altman Spirit Award.

50. MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 The Florida Project
2016 Snowbird
2015 Transdarinka
2012 Starlet
2008 Princ z Broadwaye
2005 Fur on the Asphalt: The Greg the Bunny Reunion Show (TV film)
2004 Take Out
2000 Four Letter Words

TV seriály

2010 Warren the Ape (TV seriál)
2005 Greg the Bunny (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 The Florida Project
2016 Snowbird
2015 Transdarinka
2012 Starlet

Producentská filmografie

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2015 Transdarinka

Herecká filmografie

TV pořady

2013 The 2013 Film Independent Spirit Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace