foto

Nathalie Boltt

  • nar. 19.7.1973 (45 let)
    Jihoafrická republika
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nathalie Boltt je původem jihoafrická herečka, režisérka a hlasová umělkyně, známá především pro ztvárnění role Joey Ortlepp v jihoafrickém rodinném seriálu ISIDINGO /2001-2004/, produkované TV společností SABC 3. Někdy používá pseudonym Nathalie Gimur.

Vystudovala Rhodes University a momentálně žije ve Wellingtonu na Novém Zélandě, kde vyučuje herectví. Ve sci-fi filmu Neilla Blomkampa DISTRICT 9 /2009/ hrála postavu socioložky Sarah Livingston a v televizním remaku THE POSEIDON ADVENTURE /2005/ dostala roli Shoshanny, která ve filmu uhořela zaživa. V prúběhu natáčení tohoto filmu napsala krátký příběh, který v roce 2005 vydala v knize pod názvem 180° Degrees. V dalším podobném future akčním thrilleru DOOMSDAY /2008/ ztvárnila postavu Jane Harris.

Pro malé diváky namluvila postavičku DottyWit z novozélandského animovaného seriálu THE WOTWOTS /2009-současnost{2013}/. V divadelní branži hrála např. v představení „The Tempest" /1996/ režiséra Andrew Bucklanda, podle scénáře Arthura Millera ve hře „ Death of a Salesman"/2000-2001/, nebo ve hře podle scénáře Toma Stopparda „ Rosenkratz and Guildenstern Are Dead" /2005/.

V letech 1996-1997 byla hlavní členkou divadelní společnosti The First Physical Theatre Company. Hovoří plynně německy a francouzsky, je solidní alto zpěvačka, ovládá balet, moderní tanec. Mezi její záliby patří jízda na koni, lyžování, surfing a potápění.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 24 Hours to Live
2016 Bombshell (TV film)
2014 Route 30, Three!
Smrtící lék
2012 Obležení (TV film)
2010 Nights in the Gardens of Spain
V krvi je pravda (TV film)
2009 District 9
2008 Inspector George Gently: Bomber's Moon (TV film)
Soudný den
2007 Silnice č. 30
Záplava
2006 Puč (TV film)
2005 Dobrodružství Poseidonu (TV film)
Záhada Bermudského trojúhelníku (TV film)
2004 Der weisse Afrikaner (TV film)
2003 Rudá voda (TV film)

TV seriály

2018 Origin (TV seriál)
Riverdale (TV seriál)
Chapter Thirty-Five: Brave New World (S02E22)
Chapter Thirty-Two: Prisoners (S02E19)
Chapter Thirty-One: A Night to Remember (S02E18)
další epizody (10)
2017 Riverdale (TV seriál)
Chapter Twenty Two: Silent Night, Deadly Night (S02E09)
Chapter Fifteen: Nighthawks (S02E02)
Chapter Fourteen: A Kiss Before Dying (S02E01)
další epizody (11)
2015 800 Words (TV seriál)
1998 Isidingo (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace