Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Judy24 

všechny recenze uživatele

Nejsem zklamaná ani překvapená. Byl to takový 50% klasický katastrofický film s drobnou romantickou a usmiřovací zápletkou, s nereálnými blbostmi (jasně, že se ta bouře co je velká jako půlka severního moře nacpe přesně do ústí Temže...) se spoustou vody a dojemným koncem. Tedy se vším, co by měl katastrofický snímek této úrovně mít. Nejlepší se mi zdály záběry na zaplavovaný Londýn a dohadování o řešení ve štábu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film se nemůže rovnat s Hollywoodskými trháky, ale klobouk dolů, bylo na co se dívat. Akce, rozbouřené vlny, obrovská vlna, zatopené město...... opravdu skvělé filmové triky. Sice film se trochu táhl ( verze New Zealand:185 min ) a rozhodně bych ho o 30 min. zkrátil., ale jak říkám, já jsem se tedy nenudil! ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický film, který ničím nepřekvapil, ale donutil k zamyšlení, zda je vůbec možné, aby se něco tak příšerného stalo. Vždyť řeka Temže spolu s mořem zaplavila Londým do výše 5.patrových domů a to se mi zdálo přehnané. Jinak ovšem filmové triky byly půvabné, ale co nechápu, proč toho musely být 2 díly, když vlastně vše šlo říci v díle prvém. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že když je režisér nula, nepomůže vám ani Robert Carlyle, ani solidní vizuální efekty, které vzhledem k rozpočtu jsou úžasné.Prostě když jednou někdo točí pro televizi a nedělá filmařinu srdcem, ale z povolání, vzikají tyhle sračky.Přesně proto je dvojka Thora ubohá mrdka a přesně proto se děsím nového Terminátora.40%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zase nieco mimo Hollywoodu, tentokrat z Velkej Britanie. Reziser Tony Mytchell mi sice toho vela nehovori, ale tematika - zaplaveny Londyn - je maximalne zaujimava, PC efekty na urovni, Robert Carlyle /Trainspotting/ to dobre zvlada, a pritomnych ludkov sa podarilo zachranit - takze jo, za mna spokojnost a slusny priemer : 69 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)
  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)
  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)

Reklama

Reklama