Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný katastrofický film, který ničím nepřekvapil, ale donutil k zamyšlení, zda je vůbec možné, aby se něco tak příšerného stalo. Vždyť řeka Temže spolu s mořem zaplavila Londým do výše 5.patrových domů a to se mi zdálo přehnané. Jinak ovšem filmové triky byly půvabné, ale co nechápu, proč toho musely být 2 díly, když vlastně vše šlo říci v díle prvém. ()

ecis 

všechny recenze uživatele

Fuuu...toooo bolooo taaaak dlheeee, zeee aaaaaj jaaaa, aaaaj moooojaaa slaaaadka poooolovickaaaa smeee toooo vzdaaaali poooo pooolovici filmuuuu aaa rooobiliiii vseeetkooo moooozneee leeen nieee suuustrediliiii saaa naaaa TV :) Efekty boli solidne, ale ten pribeh az neuveritelne tuctovy a naivny, bez zakladnych logickych geografickych znalosti. Skoda, cakal som iny europsky katastroficky zazitok, ale prisla len nuda. ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V bahne anglických trikov sa podupáva napätie katastrofických rozmerov, kde zlá je tentokrát voda. Riešenia sa vysúvajú z rukáva, partičky ľudí sa odrežú, aby sa následne hľadali, všetko ide tak ako má. Tzv. naaranžovaný film. Škoda takej pekne hudby na konci, kde som chvíľami aj súcitil so všetkými a dedkom, no rozum zobral semišový bičík a udrel silnejšie. Nevýhodou dvoch častí je nuda, pocit apatie, a nesúhlas so všetkým a všetkými. Lúskanie orechov, vyberanie si spodného prádla, či kúpa darčeka ocovi na jubileum určite budú podnetnejšie činnosti. (videné 22.9.2018, JOJ cinema archív) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle tohoto "megafilmu" hodnotit ještě nebudu, ale můžu říct, že mě to nezaujalo. Nestalo se vůbec nic, co by si zasloužilo, abych tomu věnoval pozornost. Uvidíme po druhém díle, ale momentálně by to bylo stěží za 2 * a to jsem ještě v dobré náladě… Po druhém díle: Tak za Jessalyn Gilsig a Roberta Carlyle dávám 2 *. Jinak to je pohroma a nejen živelná... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem originální (delší) verzi a musím souhlasit, že nejhorší na celém filmu je jeho zbytečně přemrštěná stopáž. Na druhou stranu je však potřeba říci, že znám několik mnohem lepších katastrofických filmů, ale ještě mnohem více těch horších a tento kousek si odpadní hodnocení určitě nezaslouží. Je ovšem pravdou, že výkyvy v atmosféře i celkové kvalitě jsou na můj vkus velké. Triky ještě s přivřením oka ujdou, jsou ovšem dost přehnané, ale to zde již vzpomínalo mnoho uživatelů přede mnou, takže bych se jen opakoval. Herecké obsazení ušlo, Robert Carlyle si nevedl vůbec špatně, stejně jako Joanne Whalley (kterou jsem málem ani nepoznal). Flood tak řadím mezi ty hodně průměrné, leč stále ještě stravitelné katastrofické filmy. Ovšem nevím, jestli si to ještě někdy pustím znovu – protože ta stopáž byla vážně „zabijácká“.50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Použité boli aj archívne zábery z dediny Boscastle. (Mihail123)
  • Natáčaný v Londýne a v Južnej Afrike. (Mihail123)
  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)

Reklama

Reklama