foto

Mouss Diouf

  • nar. 28.10.1964
    Dakar, Senegal
  • zem. 7.7.2012 (47 let)
    Marseille, Francie

Biografie

Pierre Mustafa Diouf se narodil 24. října 1964 v Dakaru. Ve čtyřech letech s rodinou emigroval do Marseille. Nějaký čas pak žil v Paříži, a nakonec se s manželkou usadil v Bobigny (Seine-Saint-Denis). Mustafa původně nebyl herec, nýbrž boxér. Box velmi miloval a dokonce ho pak uplatnil i ve filmu ke kterému se později dostal.

Svou hereckou kariéru začal v divadle s Jérôme Savary v Le Bal des Cocus. Účinkoval v mnoha filmech, z toho nejznámější jsou např.: první film z domácího prostředí PENĚŽNÍ POUKÁZKA (1968) či SLOVO POLICAJTA (1985). Všiml si ho také režisér Gérard Oury, který ho obsadil do svého filmu LÉVY ET GOLIATH (1987). Další filmy jen následovaly, například LOULOU GRAFFITI (1991), TOUBAB BI (1991) a SNÍT MŮŽEME VŽDYCKY (1991) s Pierrem Richardem. Po těchto úspěšných snímcích se Mustafa uplatnil poprvé ve své dlouhodobé vedlejší roli inspektora N´Gumy v TV krimi seriálu JULIE LESCAUTOVÁ (1992-2006). Jako další následovali STRÁŽNÍ ANDĚLÉ (1995) od Jean-Marie Poire a ASTERIX A OBELIX: MISE KLEOPATRA (2002) od Alaina Chabata.

Pierre Mustafa (Mouss) se také podílel na televizní reality show CELEBRITY FARM (2004) a TV filmu ALI BABA A ČTYŘICET LOUPEŽNÍKŮ (2007). Mustafa byl také spisovatelem a všestranným umělcem. Měl v TV svou one-man show s názvem Avant, quand j'étais noir puis de Naturellement humain (2008)

Mouss má s manželkou Sandrou tři děti, dcery Tessu (nar. 1988), Selenu (nar. 1995) a syna Isaaca (nar. 2004). Díky svým dlouhodobým zdravotním problémům si Pierre svého syna moc neužil. Bohužel jim podlehl dne 7. července 2012, kdy zemřel ve spánku po několikadenním kómatu. Byl pohřben 9. července 2012 v obci Auriol. 

Na jeho památku byl v televizi vysílán speciální díl JULIE LESCAUTOVÉ v hlavním vysílacím čase na TF1 ve čtvrtek 20. prosince 2012.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2009 L'Absence
2007 Ali Baba a čtyřicet loupežníků (TV film)
Sourire du serpent, La
2005 Famille Zappon, La (TV film)
Homme qui voulait passer à la télé, L' (TV film)
2003 Les Grands frères (TV film)
Méprise et conséquences
2002 Asterix a Obelix: Mise Kleopatra
Au loin... l'horizon
Závod
2001 Philosophale
1998 Enfants de Coluche! (TV film)
1997 Tortilla y cinéma
Une femme très très très amoureuse
1996 Les 2 papas et la maman
Povolání: Učitel
1995 Strážní andělé
1993 Coup de jeune
Toxic Affair
1991 Loulou Graffiti
Prý jsme manželé (TV film)
Secrets professionnels du Dr Apfelglück, Les
Snít můžeme vždycky
Toubab Bi
1990 Au-delà de la vengeance (TV film)
Dáma z Berlína
Vražedné kóma (TV film)
1989 L'Union sacrée
1987 Lévy et Goliath
Mon bel amour, ma déchirure
1985 Billy Ze Kick
Slovo policajta
1968 Peněžní poukázka

TV seriály

2006 Julie Lescautová (TV seriál)
Otcovský instinkt (S15E01)
2005 Julie Lescautová (TV seriál)
Klamné zdání (S14E06)
Bratři ve zbrani (S14E05)
Spravedlnosti bylo učiněno zadost (S14E04)
další epizody (6)
2004 Julie Lescautová (TV seriál)
Zlobivý syn (S13E07)
Aféra Lerner (S13E06)
Bez pardonu (S13E05)
další epizody (7)
2003 Kelif et Deutsch à la recherche d'un emploi (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Smrt v parku (S12E06)
Smrt klenotníka (S12E05)
Piráti silnic (S12E04)
další epizody (6)
2002 Julie Lescautová (TV seriál)
Do třetice všeho dobrého (S11E03)
Zlomené srdce (S11E02)
Smrt účetního (S11E01)
2001 Julie Lescautová (TV seriál)
Recidiva (S10E06)
Zmizení (S10E05)
Osudová krása (S10E04)
další epizody (6)
2000 Julie Lescautová (TV seriál)
Případ eutanázie (S09E08)
Jeannina smrt (S09E07)
Nebezpečná křižovatka (S09E06)
další epizody (8)
1999 Julie Lescautová (TV seriál)
Případ Darzac (S08E03)
Smrt v továrně (S08E02)
Past na policajta (S08E01)
1998 H (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Mrtvý ze stavby (S07E03)
Rej masek (S07E02)
Na útěku (S07E01)
1997 Julie Lescautová (TV seriál)
Loupež v supermarketu (S06E05)
Smrt vojáčka (S06E04)
Cely smrti (S06E03)
další epizody (5)
1996 Julie Lescautová (TV seriál)
Obchod s dětmi (S05E05)
Ženy v nebezpečí (S05E04)
Vrah z parkoviště (S05E03)
další epizody (5)
1995 Julie Lescautová (TV seriál)
Křest nováčků (S04E06)
Dávná nenávist (S04E05)
Zavražděná snoubenka (S04E04)
další epizody (6)
1994 Julie Lescautová (TV seriál)
Malý svědek (S03E06)
Rozchod (S03E05)
Zločin v lyceu (S03E04)
další epizody (6)
1993 Acapulco HEAT (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Špinavé obchody (S02E03)
Sexuální obtěžování (S02E02)
Znásilnění (S02E01)
1992 Julie Lescautová (TV seriál)
Julie Lescaut (S01E01)
1991 Dáma z Berlína (TV seriál)
1989 Lyonnais, Le (TV seriál)
Navarro (TV seriál)

Host

TV pořady

2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
1997 Stars'N Co (TV pořad)
1985 Victoires de la musique (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace