Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli si Delon o sobě myslí, že je Charles Bronson, …tak já mu to věřím! Ira Dei má tentokráte podobu zkušenosti, vysportovaného bronzového těla, ocelově modrého pohledu, něco mála šedin a nonšalantní arogance. Způsob oprávněné vendety je nekompromisní a i když lze vznést směrem k Pinheirovi režii několik námitek, francouzská krimi znovu potvrdila přitažlivost svou neučesaností, syrovostí a experimenty s diváckým očekáváním (viz.cirkusový závěr). Je fakt, že hudba místy připomínala Kamaráda do deště, ale schválně si pusťte z tohoto období nějaký film od Michaela Manna - ostatně, Parole de flic své ovlivnění americkým krimi nikterak neskrývá.. Alaine, byl bys tak laskav a naloupal mi teď před Vánocemi nějaké ořechy? ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát ohratý príbeh pomsty, ktorý ale vôbec nefunguje. Hlavný záporák a celé to čistiace komando, to je nápad, aký je slabý už aj na B-čkové filmy. Samozrejme nechýba mladá policajtka, ktorej stačí pár minút s Delonom a už ho volá do postele. Tu sa už nedá hovoriť o klišé, je to celé poriadne spackané a nenájdete v celom filme jedinú normálnu zaujímavú pasáž. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film opakovane je číre bláznovstvo. Už pri premiérovom sledovaní si väčšina divákov všimne mizerný scenár, režiséra, ktorý ho ničím nevylepšil, viacero amatérsky zahraných scén, neospravedlniteľnú hudbu a zlý pocit po skončení filmu. Vlastne som si chcel iba pre seba odôvodniť dve hviezdičky, ktoré nedávam príliš často. A na to som ani nepotreboval vidieť celý film. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že už natočil DELON lepší filmy než je tento. Ale musíme si přiznat, že značka Alain DELON má takový zvuk ve filmografii, že jen málokdo odolá se na j a k ý k o l i film s tímto hercem podívat. Ale zase tak špatné to nebylo. Špatný byl jenom výběr představitele Reinera. Totiž, kdo zná Jacquese PERRINA, okamžitě pochopí, že on je hlava toho trestného komanda. Podobnou roli sehral už v mnoha jiných filmech (je fešák nikdo by to do něj neřekl) a přesto jako strážce zákona selže. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Prattovi (Delon) nejdříve zabili manželku a tak se stáhl do ústraní na ostrov, kde si užívá života. Po deseti letech mu nějaký gang zabije i jeho dceru a to Pratt nehodlá nechat jen tak a z ostrova se vrací zpět do Francie a heslem "Zabili jste mě dcerku, tak tady máte přes držku" nekompromisně likviduje každého, kdo měl s vraždou jeho dcery co do činění. Je to víceméně béčko jako Brno, ale Delon to v pohodě utáhne. Pomáhá mu v tom i nádherná Fiona Gélin (inspektorka Sabine) a její neskutečně krásný oči. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama