foto

Jan Šuster

  • nar. 23.6.1982 (37 let)
    Praha, Československo

Biografie

Vyrůstal v rodině, nesoucí si hlubokou tradici filmového řemesla. Po dvou letech gymnázia přešel na Výtvarnou školu Václava Hollara, kde získal průpravu v širokému spektru výtvarných oborů a dějin umění. Poté v roce 2003 úspěšně absolvoval přijímací zkoušky na FAMU. Během studia pracoval jako asistent kamery na četném počtu reklam a filmů. Diplomoval v roce 2010. Dnes se plně věnuje kameramanskému oboru v celé jeho šíři.

Jan Šuster

Kameramanská filmografie

Filmy

2020 Promlčeno
2019 Ke startu připravit!
2018 Jan Palach
2016 3. poločas (studentský film)
2015 Cesta do Říma
Ghoul
2014 Listopad
2010 Graffitiger (studentský film)
2005 Masky (studentský film)

TV seriály

2019 Sever (TV seriál)
Jenom vítr (E06)
Justice (E05)
Otevřená válka (E04)
další epizody (6)
Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (6)
2018 Světlu vstříc (TV seriál)
Poslední přání (E12)
Růženka (E11)
Babička (E10)
další epizody (12)
Vesničan (TV seriál)
Pátek třináctého (E09)
Trefa (E08)
Studna (E07)
další epizody (9)
2017 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Konec hry (S02E13)
Pirát (S02E12)
Postavení mimo hru (S02E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2020 Sestřičky (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2019 Soud nad českou cestou (TV film)
2016 Zátopek (TV film)
2015 Cesta ze dna (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2013 Copinka se učí zachraňovat
Život s Kašparem
2011 Tmář a jeho rod aneb Slzavé údolí pyramid
2008 Vetřelci a volavky (TV film)
2006 Český fenomén: Taneční (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2009 Schyzofrenia (studentský film)