foto

Souleymane Sy Savane

Biografie

Souléymane Sy Savané je herec známý díky své roli v dramatickém filmu Sbohem, Solo.

Narodil se v Pobřeží slonoviny, přestěhoval se do Paříže a pracoval jako steward pro společnost Air Afrique. Tyto aerolinky mu zajistily vízum na cestu do USA a v roce 2000 se Savané usadil v New Yorku, kde studoval herectví ještě předtím, než byl obsazen ve Sbohem, Solo. Za tuto roli byl v roce 2009 nominován na cenu Nezávislého ducha pro nejlepší mužskou roli (Independent Spirit Award for Best Male Lead) a také na nezávislou filmovou cenu za nejlepšího průlomového herce.

V roce 2011 se Savané také objevil ve filmu Kazatel Kalašnikov vedle Gerarda Butlera, kde ztvárnil postavu Denga, súdánského rebela.

Veronika "wertcha" Fojtikova

Herecká filmografie

Filmy

2019 Luce
No Traveler Returns
2018 Jonathan
Se slunečními paprsky
2017 Dara Ju
Dobrý časy
2016 Barry
2012 Neodcházej
2011 Kazatel Kalašnikov
2008 Sbohem, Solo

TV seriály

2017 The Detour (TV seriál)
The Court (S02E04)
The City (S02E01)
Master of None (TV seriál)
New York, I Love You (S02E06)
2015 Forever (TV seriál)
Dead Men Tell Long Tales (E18)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace