foto

Robinson Stévenin

  • nar. 1.3.1981 (38 let)
    Lons-le-Saunier, Jura, Francie

Biografie

Robinson Stévenin se narodil 1. března 1981 do rodiny Jean-Francoise Stévenina, významného francouzského herce a režiséra. Díky tomu odstartovala herecká kariéra malého Robinsona již v pěti letech, kdy debutoval ve filmu svého otce DOUBLE MESSIEURS (1986).

Svůj nesmírný herecký talent prokázal již v roce 1992 ve snímku RÉVOLTE DES ENFANTS, v němž ztvárnil malého chlapce odsouzeného k pěti letům žaláře pro děti v 19.století. V následujících dvou letech se objevuje v televizní produkci - v televizním filmu LUCAS (1993), střihl si roli v jedné epizodě seriálu L´INSTIT, jakož i v minisérii LE FILS DU CORDONNIER (1994) či televizním snímku L´AMOUR EST UN JEU D´ENFANT (1994).

Širšímu publiku se představil v roce 1999 v roli darebáka Laurenta s tváří anděla, který svede mladou dívku a ta pod jeho vlivem spadne do tenat nucené prostituce ve filmu MAUVAISES FRÉQUENTATIONS. Ocenění odborné veřejnosti na sebe nenechalo dlouho čekat, v roce 2002 získal Robinson Stévenin Césara za herecký výkon ve snímku MAUVAIS GENRE v režii Francise Giroda. V roce 2003 si zahrál ve hvězdně obsazeném filmu LA PETITE LILI, kde se objevill po boku N. Garcii, L.Sagnier či B.Girardeau. Rok 2006 přinesl hned tři dramatické role pro R.Stévenina. Nejdříve se setkal před kamerou s O.Gourmetem v historickém dramatu MON COLONEL, následně v dramatech TRANSE a C´EST BEAU UNE VILLE DANS LA NUIT.

V roce 2009 zasvětil Robinson Stévenin své herecké umění opět televizní tvorbě, vedle malých rolí v minisérii MALÉ RODINNÉ VRAŽDY a seriálu AU SIECLE DE MAUPASSANT: CONTES ET NOUVELLES DU XIXEME SIECLE, si zahrál hlavní roli v televizním filmu L´ÉCOLE DU POUVOIR. Na plátnech kin bylo možné jej spatřit v roli jednoho ze židovských odbojářů v Paříži za druhé světové války vedených charismatickým Missoukem Manouchianem v podání Simona Abkariana.

Michal "claudel" Fridrich

Herecká filmografie

Filmy

2018 Isabelle
2017 La Villa
2016 Fui banquero
2015 Anton Tchékhov 1890
Les brigands
Neuf jours en hiver (TV film)
Une histoire de fou
2013 Le Renard Jaune
Silence des églises, Le
2012 Hénaut président
Les Pirogues des hautes terres (TV film)
2011 Le Secret de l'enfant fourmi
Sněhy Kilimandžára
2010 Amants naufragés, Les (TV film)
2009 Armáda zločinu
Malé vraždy Agathy Christie: Zkouška neviny (TV film)
École du pouvoir, L' (TV film)
2008 Sur ta joue ennemie
2007 Bluesbreaker
Herečky
2006 C'est beau une ville la nuit
Mon colonel
Transe
2003 Jeho bratr
La petite Lili
2002 Deux
Mischka
2001 Mauvais genres
1999 Mauvaises fréquentations
1997 Femme du pêcheur, La (TV film)
1996 Le bel été 1914
1994 Láska je dětská hra (TV film)
1993 Lucas (TV film)
1992 Krize
La Révolte des enfants
Un ballon dans la tête (TV film)
1991 Ils n'avaient pas rendez-vous (TV film)

TV seriály

2017 La Mante (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Policajtka Barbie (TV seriál)
Aux grands maux les grands remèdes (S05E05)
2016 Mráz (TV seriál)
Profil zločinu (TV seriál)
Les élus: Partie 2 (S07E10)
Les élus: Partie 1 (S07E09)
2010 Les Vivants et les morts (TV seriál)
La Libération (E08)
L'Explosion (E07)
L'Incendie (E06)
další epizody (7)
2009 Au siècle de Maupassant: Contes et nouvelles du XIXème siècle (TV seriál)
1994 Ševcův syn (TV seriál)

Dokumentární

2019 Pour Ernestine - vyp.
2018 Krieg der Träume (TV seriál)
2016 Humeur liquide
Voices from Chernobyl
2013 Never Die Young
2006 The Making of 'C'est beau une ville la nuit'
2003 Dessous de Lili, Les

Host

TV pořady

2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace