foto

Rik Battaglia

  • nar. 18.2.1927
    Corbola, Itálie
  • zem. 27.3.2015 (88 let)
    Corbola, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rik Battaglia (též Rick B.) se narodil se 18. 2. 1930 v italské Corbole v kraji Rovigo. Otce nepoznal a s matkou se vídal málokdy, vychovávala jej hlavně babička.

Již v 17 letech se stal námořníkem, poté střídal různá zaměstnání, mimo jiné působil např. jako barman. Ve filmu na sebe upozornil roku 1955, kdy hrál spolu se Sophií Lorenovou ve filmu „La Donna del fiume“. Po množství tzv. sandálových filmů (v 50. a začátkem 60. let) s náměty ze starověku, se stal Battaglia známým i v německém filmu jednou z hlavních postav mayovky „Žut“ (1964).

Poté se uplatnil v dalších mayovkách: Old Shatterhand (1964), Poklad Aztéků a Pyramida boha Slunce (1965), Vinnetou – Poslední výstřel (1965), Poklad Inků (1966), Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti (1968). Všude tu hrál záporné postavy, pouze ve filmu „Old Firehand“(1966) stál na straně dobra v roli kapitána Mendozzy.

Po sérii mayovek se objevoval též v italowesternech, např. „Black Jack“ (1968) či „Un genio, due compari un pollo (1975). R. 1972 hrál na straně Orsona Wellese v „Ostrovu pokladů“. Zůstává však spojen hlavně s mayovkami jako představitel padouchů a banditů. Se svou manželkou žije v Římě...

Mariin

Herecká filmografie

Filmy

1992 Carne e il diavolo, La (TV film)
1991 Buck z konce světa
Omicidio a luci blu
1989 Diva futura
Ragazza del metrò, La
1988 Cuore in gola (TV film)
Don Bosco
1986 Detective School Dropouts
Giuro che ti amo
1985 Kajícník
Liberté, égalité, choucroute
1982 Bomber
Giuramento
1980 Tua vita per mio figlio, La
Zappatore
1979 I contrabbandieri di Santa Lucia
Napoli la camorra sfida... la città risponde
1978 Poslední útok
1977 Mannaja
Mondo dei sensi di Emy Wong, Il
Ritornano quelli della calibro 38
Suor Emanuelle
Železný šéf
1976 Le deportate della sezione speciale SS
1975 Chytrák a dva společníci
La fine dell'innocenza
Lupo dei mari, Il
1974 Až tam nezbyl žádný
1973 Bílý tesák
Canterbury No. 2 - nuove storie d'amore del '300
Tajuplný ostrov
1972 Hlas divočiny
La Lunga cavalcata della vendetta
Ostrov pokladů
1971 Addio, fratello crudele
Dům na konci světa
Hlavu dolů
1970 Ehi amigo... sei morto!
Oro dei bravados, L'
1969 Setkání v poušti
1968 Black Jack
Radhapura - Endstation der Verdammten
Spara, Gringo, spara
Vinnetou a Old Shatterhand v údolí smrti
1967 Hořké ovoce
Lunghi giorni dell'odio, I
Misión en Ginebra
1966 Old Firehand
Poklad Inků
1965 Amanti d'oltretomba
Avventuriero della tortuga, L'
Poklad Aztéků
Pyramida boha slunce
Vinnetou - Poslední výstřel
1964 Freddy a zpěv prérie
Old Shatterhand
Žut
1963 Figlio del circo, Il
Leone di San Marco, Il
Nejkratší den
Sandokan opět v akci
1962 Giulio Cesare, il conquistatore delle Gallie
Regina per Cesare, Una
Rocambole
Sodoma a Gomora
1961 Don't Bother to Knock
1960 Conquistatore dell'Oriente, Il
Esther and the King
La giornata balorda
Teseo contro il minotauro
1959 Annibale
Caterina Sforza, la leonessa di Romagna
I battellieri del Volga
Králové Francie
1958 Adorabili e bugiarde
Nackt, wie Gott sie schuf
Raw Wind in Eden
1957 Fidanzati della morte, I
Gerusalemme liberata, La
Liane, die weiße Sklavin
1956 Liane, das Mädchen aus dem Urwald
Orlando e i Paladini di Francia
Risaia, La
1954 La donna del fiume

TV seriály

1973 Tajuplný ostrov (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace