foto

Paweł Deląg

  • nar. 29.4.1970 (50 let)
    Krakov, Malopolské vojvodství, Polsko

Biografie

Pawel Delag se narodil 29. dubna 1970 v polském Krakowě. Jeho o dva roky mladší sestra Dorota zvolila též herecké povolání. Pawel od malička tíhnul k herectví, již ve škole se účastnil různých malých divadelních vystoupení a soutěží. Maturoval na střední škole Marie Curie-Sklodowské v Krakowě. Poté, co neúspěšně studoval na třech vysokých školách, konečně absolvoval Národní divadelní akademii Ludvika Solskiego v Krakowě, a to v roce 1993.

Na divadelní scéně debutoval v roli zloděje Lamagiho ve hře Krystyny Jandy „Malované na skle“, která měla premiéru v roce 1993. V témže roce se poprvé objevil i na velkém plátně v malé roli židovského mladého muže Doleka Horowitze ve Spielbergově SCHINDLEROVĚ SEZNAMU. Dále se objevil např. ve filmu CHLAPCI NEPLÁČOU v roli Jarka Psikuty. Velká příležitost přišla v roce 2001, kdy byl obsazen do hlavní role římského důstojníka Marca Vinicia v historickém filmu QUO VADIS. Poté si zahrál v několika polských televizních seriálech a filmech a objevil se i v americkém hororu DŮM z roku 2008 jako důstojník Lawdale.

Pawel Delag se těší velké popularitě především v rodném Polsku, kde se často účastní i nejrůznějších televizních reality show, tanečních vystoupení a v roce 2001 dokonce vyhrál anketu časopisu „Tele tygodnia“ o nejpřitažlivějšího herce.

Pawlovými zájmy a koníčky jsou sport, cestování a četba knih Henryka Sienkiewicze, Karla Maye a dalších.

giordano

Herecká filmografie

Filmy

2020 Daria
Enemy Lines
2017 Gwiazdy
Všechno nebo nic
2016 Istočnik
Viking
2014 Ujezdnaja drama (TV film)
2012 1812. Ulanskaja ballada
Iskuplenije (TV film)
Komisař Blonďák
Žena Štirlica (TV film)
2011 Le Destin de Rome
2010 Ključ Salamandry
2009 Magic Stone, The
Puť
2008 Femme à abattre, Une (TV film)
House
V ijuně 41-go
2007 Nous nous sommes tant hais (TV film)
2006 Ja wam pokażę!
2003 Zróbmy sobie wnuka
2002 Haker
2001 Little Caroline
Quo Vadis
2000 Chlapi nepláčou
Sezon na leszcza
1998 Młode wilki 1/2
Złoto dezerterów
1997 Ciemna strona Wenus
Kiler
Marion du Faouët (TV film)
1996 Młode wilki
Sortez des rangs
Šamanka
1994 Smrt v mělké vodě
1993 Schindlerův seznam

TV seriály

2019 Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 11 (S14E11)
Episode 9 (S14E09)
Episode 8 (S14E08)
další epizody (22)
2018 Kaspij 24 (TV seriál)
Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 12 (S12E12)
Episode 11 (S12E11)
Episode 10 (S12E10)
další epizody (21)
2017 Dvoje protiv smerti (TV seriál)
Salsa (TV seriál)
Snajper. Oficer SMERŠ (TV seriál)
Komisarz Alex (TV seriál)
Duże małe zło (S10E02)
Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 12 (S10E12)
Episode 11 (S10E11)
Episode 10 (S10E10)
další epizody (20)
2016 Otěl posledněj naděždy (TV seriál)
Przyjaciółki (TV seriál)
Episode 9 (S08E09)
Episode 8 (S08E08)
Episode 7 (S08E07)
další epizody (9)
2015 Nie rób scen (TV seriál)
Klub śpiących matek (E09)
Oficerskije žjony (TV seriál)
2014 Inyje (TV seriál)
Pljaž (TV seriál)
Чёрная река (TV seriál)
Ojciec Mateusz (TV seriál)
Zagadki serca (S11E01)
2013 Angel ili demon (TV seriál)
Lednikov (TV seriál)
Komisarz Alex (TV seriál)
Kolekcjoner lalek (S03E08)
2010 Blondynka (TV seriál)
Zatrzasnąć za sobą drzwi (S01E01)
Licencja na wychowanie (TV seriál)
Episode 16 (S01E16)
2009 Dom nad rozlewiskiem (TV seriál)
Episode 7 (E07)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Przystań (TV seriál)
Egzamin (E13)
Rywale (E11)
Sens życia (E10)
další epizody (5)
2008 Na kocią łapę (TV seriál)
2007 Tajemství šifrovací věže (TV seriál)
2004 Dziki (TV seriál)
Stacyjka (TV seriál)
1995 Fitness Club (TV seriál)

Dokumentární

2019 Se šavlí v ruce
2017 Dwie korony
2015 Něpridumannaja žizň (TV seriál)
2011 Osudy Říma (TV seriál)

Hudební videoklipy

2016 Ewa Farna: Všechno nebo nic (hudební videoklip) - a.z.

Režijní filmografie

Dokumentární

2019 Se šavlí v ruce