foto

Stanley Myers

  • nar. 6.10.1933
    Birmingham, Anglie, Velká Británie
  • zem. 9.11.1993 (60 let)
    Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stanley Myers sa narodil v Birminghame a ako teenager chodil do školy Kráľa Edwarda v Edgbastone. Začínal ako skladateľ hudby pre televíziu. Z tohto obdobia je najznámejšia jeho hudba k televíznemu seriálu Doctor Who (1964). Z jeho tvorby pre filmy sú najznámejšie tituly House of Whipcord, Frightmare a House of Mortal Sin režiséra Petra Walkera. Jeho najznámejšia skladba je "Cavatina" (1970), ktorá zaznela vo filme Lovec jeleňov (1978).

Počas osemdesiatych rokov Myers často pracoval s režisérom Stephenom Frearsom. Jeho hudba pre Prick Up Your Ears (1987) získala cenu za "Najlepší umelecký prínos" na filmovom festivale v Cannes. V tej dobe si vzal pod krídla vtedy mladého Hansa Zimmera, s ktorým skladal viacero soundtrackov v druhej polovici osemdesiatych rokov. Na sklonku života získal ďalšiu cenu – Ivora Novella za jeho soundtrack k snímke The Witches z roku 1991.

Zomrel na rakovinu dňa 9.11.1993 vo veku 60 rokov.

Tomáš "Kubrickon" Karul

Skladatelská filmografie

Filmy

1993 Příliš vydařený útěk (TV film)
Srdce temnoty (TV film)
1992 Claude
Mrs. 'arris Goes to Paris (TV film)
Sarafina!
1991 A Murder of Quality (TV film)
Homo Faber
Ocelové bludiště
Studené štěstí
1990 Ladder of Swords
Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi
Čarodějky
1989 Age-Old Friends (TV film)
Danny, světový šampión (TV film)
Jarní vody
Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills
1988 Baja Oklahoma (TV film)
Můj život v Ibaře (TV film)
Noční přízrak v poledne
Paperhouse
Povzbuzení
Pravý Američan
Taffin
Tidy Endings (TV film)
Track 29
1987 Harry's Kingdom (TV film)
Nastražte uši
Sammy a Rosie to dělají
Samé lži (TV film)
Scoop (TV film)
Second Victory, The
Trading Hearts
Vítr
Wish You Were Here
Wreath of Roses, A (TV film)
1986 Milostná dobrodružství aneb Manželské prázdniny
Monte Carlo (TV film)
Strong Medicine (TV film)
The Zero Boys
Trosečník
1985 Bezvýznamnost
Black Arrow (TV film)
Dítě snů
Florence Nightingaleová (TV film)
Majáková loď
Mr. and Mrs. Edgehill (TV film)
My Brother Jonathan (TV film)
Past Caring (TV film)
1984 Bláznivá dobrodružství Robina Hooda (TV film)
Histoire d'O: Chapitre 2
Next One, The
Rainy Day Women (TV film)
Slepý, který viděl
Success Is the Best Revenge
The Chain
1983 Eureka
Honorární konzul
Pattern of Roses, A (TV film)
1982 Démon
Hranice
Tvrdá fuška
1981 Gentleman Bandit, The (TV film)
Milenec Lady Chatterleyové
1980 Lesní duch
1979 Nightingale Sang in Berkeley Square, A
The Secret Policeman's Ball (divadelní záznam)
Yesterday's Hero
Zlaté stoky
1978 Comeback, The
Lovec jelenů
Summer of My German Soldier (TV film)
The Class of Miss MacMichael
Zproštění viny
Řecký magnát
1977 Portrait of the Artist as a Young Man, A
1976 House of Mortal Sin
Rána z milosti
Schizo
1975 Nevhodné chování
Spiknutí
1974 Caravan to Vaccares
Hrůza
Little Malcolm and His Struggle Against the Eunuchs
Road Movie
Učňovská léta Duddyho Kravitze
Übernachtung in Tirol (TV film)
1973 Divorce His - Divorce Hers (TV film)
Is This a Record?
Podzemní pevnost
The Love Ban
1972 King, Queen, Knave
Náhlé vzplanutí
Sitting Target
Zee a spol.
1971 Běsnící měsíc
1970 Ballad of Tam Lin,The
Obratník Raka
Opři se o mě
Take a Girl Like You
Underground
Uťatá hlava
1969 Michael Kohlhaas
Setkání s múzou
Two Gentlemen Sharing
1968 Noc následujícího dne
Otley
Separation
Takhle se s dámou nejedná
1967 Odysseus
1966 Kaleidoscope
Road to Saint Tropez
1957 Murder Reported

TV seriály

1994 Middlemarch (TV seriál)
1988 Christabel (TV seriál)
1985 Widows 2 (TV seriál)
1983 Vdovy (TV seriál)
1982 Nancy Astor (TV seriál)
1980 Marťanská kronika (TV seriál)
Marťané (E03)
Osídlenci (E02)
Expedice (E01)
1975 Legenda o Robinu Hoodovi (TV seriál)
1974 Shoulder to Shoulder (TV seriál)
1967 A Series of Bird's (TV seriál)
1966 All Gas and Gaiters (TV seriál)
1964 Diary of a Young Man (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace