Reklama

Reklama

Sitting Target

  • USA Sitting Target (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Lomart (Oliver Reed) je usvědčený vrah odsouzený za loupežné přepadení, při kterém ukořistil 200 000 dolarů. Se svým kumpánem Birdym Williamsem (Ian McShane) plánuje útěk z věznice. Když se Harry od manželky Pat (Jill St. John) dozvídá, že se chce dát rozvést, protože je těhotná s jiným mužem, rozhodne se ji zabít. Netuší, jaké nepříjemné překvapení ho čeká. (ilclassico)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

majo25 

všechny recenze uživatele

Drsný triler s Reedom, ktorý svojho času v Británii musel zaiste zanechať svoju stopu. Menej slov, typicky britská divoká kamera snímajúca z rôznych uhlov - všetko do filmu sedí. V závere menší zvrat, zpätne plne dávajúci zmysel, i keď predvídateľný. Reedovi dobre sekunduje mladý McShane. Akurátna stopáž. Možno zápletka nie je z radu tých premakanejších, ale inak spokojnosť. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Oliver Reed se pro tuhle roli dokonale hodil a sedla mu prostě skvěle. On tyhle vyšinuté magory prostě uměl zahrát jedinečně, i když jich pak možná už bylo trochu moc. Tady ale předvádí, že začátek 70. let dovedl být pořádně odvázaný a že bylo co sledovat. Rozhodně stojí za zhlédnutí. A možná ne jen jednou. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chlapíka, ktorého čaká 15 rokov v base, naserie manželka tým, že chce požiadať o rozvod a tak sa rozhodne, že ju zabije. Odvtedy sledujeme jeho priamočiaru cestu za svojím cieľom. A nikto mu v tom evidentne nezabráni. A že sa tých ľudí nájde. Chudáci. Na to, že to je zo sedemdesiatych rokov, tak to má celkom svižné tempo. Útek z basy je pôsobivý. Akurát scénu so psom som už tradične pretočil. Film sa s ničím neserie a je dosť drsný. Hlavný hrdina je žiarlivý magor, ale aj tak som mu vďaka úchvatnému výkonu Olivera Reeda držal palce, aby dopadol dobre. A snáď dostal rozum. Dočkáme sa aj nejakého toho prekvapenia, ale záver je pekne romanticko-tragický. Za jedno pozretie to rozhodne stojí. A kto má rád tieto staré jednoduché sedemdesiatkové drsné filmy, tak určite pridá aj štvrtú hviezdičku. 6/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Temná nemorální kriminálka bez kladných postav, zato s hutnou atmosférou a perfektními hereckými výkony. Oliver Reed se do role záporáků narodil a pro jeho charisma by mu člověk snad i držel palce. Škoda že Hary Lomart celou svou existenci zasvětil tomu, aby se znechutil co největší části společnosti. Sluší se zmínit parádní hudbu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další sedmdesátková filmařina drsná jak šmirgl. Oliver Reed je charismatickej a působí fakt nebezpečně takovou tou živelnou brutální silou. Hned na začátku filmu tam velice působivě bejčí v cele. Naproti tomu koukám, že Ian McShane má ten zmrdí ksicht už z mladejch let :) Příběh není nějak geniální, ale hudba je dost dobrá a prostě ta atmoška a na dnešní dobu naprosto nekorektní chování z toho dělaj nevšední filmovej zážitek. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama