foto

Jürgen Heinrich

  • nar. 20.8.1945 (74 let)
    Gross-Godems, Mecklenburg, Německo

Biografie

Jürgen Heinrich, německý herec, dabér a režisér, se narodil 20. srpna 1945 v Gross-Godems, (okres Meklenbursko) v Německu. Jürgenův otec po válce zmizel, a tak vyrůstal jen s matkou Emmou Heinrich. Mladý Heinrich studoval herectví, které úspěšně absolvoval v roce 1965 na Dramatické škole v Leipzigu. Již ve druhém ročníku začal spolupracovat s DEFA-Produktion, kde si ho všiml režisér Egon Günther, a který ho obsadil do svého filmu DEN ROZLOUČENÍ (1968). Díky tomu se Jürgen začal objevovat v mnoha filmech.

Mezi jeho počáteční hereckou tvorbu patří například TAK TŘEBA JOSEF (1974), HOSTESKA (1976, MARTA, MARTA (1979), POLIZEIRUF 110 - DIE LETZTE FAHRT (1979), POLIZEIRUF 110 - DIE ENTDECKUNG (1980) a POLIZEIRUF 110 - TRÜFFELJAGD (1981). V roce 1982 se přidal k „Arbeiter- und Bauernstaat", téhož roku rezignoval na protest proti sovětské invazi do Afghánistánu, načež mu bylo zakázáno filmovat. Po dobu tří let, se Jürgen živil všelijak, nejčastěji dělal taxikáře. V roce 1985 přešel z Východního Německa do Západního Německa, kde byl angažován v divadle Schiller, a kde zůstal po dobu dvou a půl let. V tomto období získal roli ve filmu NEBE NAD BERLÍNEM (1987) od Wima Wenderse.

Jürgen začínal dostávat hostující role v TV seriálech, jako MÍSTO ČINU (1988), WOLFŮV REVÍR (1992) nebo SCHWEIN - EINE DEUTSCHE KARRIERE, DAS (1995). TV seriál WOLFŮV REVÍR (1992-2006) byl v roce 1993 oceněn Cenou Adolf-Grimme. Poslední epizoda tohoto úspěšného krimi-seriálu s názvem Strach, vysílaná 24. května 2006, skončila smrtí hlavního hrdiny. Nicméně legendární postava byla v roce 2011 opět oživena ve filmu AM KREUZWEGS, s tím, že komisař Wolf byl jen v bezvědomí. 

Jürgen Heinrich pracoval též jako dabér. Svůj hlas propůjčil například Fredu Dryerovi v americkém krimi-seriálu HUNTER (1984), nadaboval také Williama Hurta ve filmu A.I. UMĚLÁ INTELIGENCE (2001), Samuela L. Jacksona z filmu ÚTOK Z HLUBIN (1999) nebo Jamese Cromwella z filmu SPIRIT - DIVOKÝ HŘEBEC (2002).

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2020 Takeover - Voll vertauscht
2019 Weingut Wader – Neue Wege (TV film)
Weingut Wader – Nur zusammen sind wir stark (TV film)
2018 Die Affäre Borgward (TV film)
Inga Lindström: Z lásky k tobě (TV film)
Weingut Wader - Das Familiengeheimnis (TV film)
Weingut Wader - Die Erbschaft (TV film)
2017 Rosamunde Pilcher: Talisman lásky (TV film)
2016 Tenkrát v ráji
2015 Tod auf der Insel (TV film)
2014 Lilly Schönauer: Osudová setkání (TV film)
2013 Inga Lindström: Tajemství zámku Gripsholm (TV film)
2012 Inga Lindström: Nová láska (TV film)
Teilhard
Wolff - Kampf im Revier (TV film)
2011 Am Kreuzweg (TV film)
Ein Mörderisches Geschäft (TV film)
Lügen haben linke Hände (TV film)
2010 Haltet die Welt an (TV film)
Kennedys Hirn (TV film)
Masserberg (TV film)
Tajná operace (TV film)
Vražda Katjy Weissové (TV film)
2009 Das Echo der Schuld (TV film)
Hand in Hand (TV film)
2008 Inga Lindström: Rasmus a Johanna (TV film)
2007 An die Grenze (TV film)
Frühstück mit einer Unbekannten (TV film)
La Lance de la destinée (TV film)
2006 Drážďany (TV film)
2002 Wolffs Revier: Sport ist Mord (TV film)
2001 Ich schenk dir meinen Mann 2 (TV film)
2000 Polizeiruf 110 - Blutiges Eis (TV film)
Tatort - Einsatz in Leipzig (TV film)
1999 Das Schloß meines Vaters (TV film)
Hinter dem Regenbogen
Loď snů - Tahiti (TV film)
Stíny (TV film)
1998 Ich schenk dir meinen Mann (TV film)
1997 Agentenfieber (TV film)
Doppelgänger, Der (TV film)
1995 Osudová záležitost (TV film)
Schwurgericht - Zeuge der Anklage (TV film)
1992 Haus im Ginster, Das
Landschaft mit Dornen (TV film)
Männer vom K3 - Ein langes Wochenende, Die (TV film)
1991 Anwalt Abel - Noch Zweifel, Herr Verteidiger (TV film)
Rückkehr ins Leben (TV film)
1990 Liebe und Maloche (TV film)
1989 Tatort - Alles Theater (TV film)
1988 Místo činu - Moltke (TV film)
Verdikt
1987 Einzug ins Paradies (TV film)
Nebe nad Berlínem
1986 Tatort - Tödliche Blende (TV film)
1983 Ich sehe was, was du nicht siehst (TV film)
Zvěd
1982 Generalprobe (TV film)
Polizeiruf 110 - Petra (TV film)
1981 Polizeiruf 110 - Trüffeljagd (TV film)
Trompeten Anton
1980 Glück und Glas (TV film)
Polizeiruf 110 - Die Entdeckung (TV film)
1979 Das unsichtbare Visier - Insel des Todes 1 (TV film)
Das unsichtbare Visier - Insel des Todes 2 (TV film)
Feuer unter Deck
Marta, Marta (TV film)
Polizeiruf 110 - Die letzte Fahrt (TV film)
Schatzsucher
1978 Das unsichtbare Visier - King-Kong-Grippe 1 (TV film)
Das unsichtbare Visier - King-Kong-Grippe 2 (TV film)
Der zweite Mann (TV film)
Du und icke und Berlin (TV film)
Hiev up (TV film)
Sabine Wulff
1976 Hosteska
1974 Tak třeba Josef
1972 Der Regimentskommandeur (TV film)
1971 Zwischen Freitag und morgen (TV film)
1968 Den rozloučení

TV seriály

2018 Vraždy na severu (TV seriál)
Jäger und Sammler (S05E10)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Nie genug (S18E04)
2016 Die Stadt und die Macht (TV seriál)
2014 Friesland (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
1983 (S18E13)
2013 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Letzter Wille (S13E10)
2012 Auf Herz und Nieren (TV seriál)
2008 Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Unerwarteter Nahschuss (S07E16)
2006 Der Ferienarzt (TV seriál)
Der Ferienarzt ... im Tessin (S03E02)
1995 Das Schwein - Eine deutsche Karriere (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Bonne chance Frenchie (TV seriál)
Wolffův revír (TV seriál)
1991 Unsere Hagenbecks (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Rekonstrukce (S01E07)
1988 Anwalt Abel (TV seriál)
Die Männer vom K3 (TV seriál)
1987 Praxis Bülowbogen (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
1983 Braniborská kronika (TV seriál)
1982 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Hoffnung für Anna (E80)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
1980 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Tote Stunden (E73)
1979 Prokurátor má slovo (TV seriál)
Geschenkt ist geschenkt (E61)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2009 Der Mann aus der Pfalz (TV film)

Divadelní záznam

1981 Die Mutter (divadelní záznam)

Režijní filmografie

TV seriály

1992 Wolffův revír (TV seriál)

Host

TV pořady

1992 Riverboat (TV pořad)

Fanoušci tvůrce