foto

William Levy

  • nar. 29.8.1980 (39 let)
    Havana, Kuba

Biografie

William Gutiérrez Levy se narodil 29. srpna 1981 ve městě Cojimar (Kuba) a je nejstarší ze čtyř sourozenců. Je židovského původu po dědečkovi z otcovy strany. Ve svých 15 letech legálně emigroval do Spojených států amerických, kde jeho otčím získal politický azyl. Při studiu na střední škole se věnoval baseballu, což mu pomohlo získat stipendium na vysoké škole. Začal studovat obor řízení podniku, ale po dvou letech studium přerušil a vstoupil do zábavního průmyslu.

Stal se modelem pro modelingovou agenturu Next Models, později účinkoval ve dvou televizních reality show produkovaných společností Telemundo (Isla de la tentación y Protagonistas de novela 2). V druhé zmiňované show se seznámil s mexicko-americkou herečkou Elzabeth Gutiérrez, se kterou má dvě děti (syn Christopher Alexander narozený v březnu 2006 a dcera Kailey Alexandra narozená v březnu 2010). V květnu 2011 oznámili konec jejich vztahu.

Svoji hereckou kariéru začal účinkováním v telenovelách natáčených v Miami produkovaný společností Venevisión Internacional, které se vysílaly především ve spojených státech. Debutoval v OLVIDARTE JAMÁS. V roce 2005 vystoupil v Centro de Bellas Artes v San Juan v Porto Ricu ve hře La nena tiene tumbao. Dalším krokem v jeho herecké kariéře bylo pozvání televizní producentky Carly Estrada. Nabídla mu účinkovaní v mexické mýdlové opeře z dob pirátů nazvané PASIÓN, kde hlavní roli ztvárnila Susan González y Fernando Colunga (známá z telenovely Esmeralda). Jeho výkon v roli Vasca byl tak přesvědčivý, že mu televizní společnost nabídla hlavní roli v telenovele CUIDADO CON EL ÁNGEL, kde si zahrál vedle Maite Perroni.

V roce 2008 debutoval v kinech ve filmu RETAZOS DE VIDA ekvádorské režisérky Viviana Cordero. Film se natáčel v Guayaquil v Ekvádoru. V roce 2009 si zahrál spolu s Jaqueline Bracamontes v telenovele SORTILEGIO, nové verzi telenovely z roku 1985 nazvané Tú o nadie. Ztvárnili zde jeden z nejhezčí páru seriálů tohoto typu. Svůj hlas herec propůjčil v roce 2009 postavě kosmonauta „Kapitána Charlese Chuck Bakera“ ve španělské verzi animovaného snímku PLANETA 51.

Od listopadu 2009 do února 2010 vystoupil ve hře Un Amante a la Medida, která byla uvedená v několika mexických městech. V roce 2010 se stal tváří módní značky Dolce & Gabbana. Ve stejném roce natočil telenovelu TRIUMFO DE AMOR, kde se opět objevil po boku Maite Perroni. Stejně tak se objevil ve třetí řadě seriálu MUJERES ASESINAS. V prosinci 2010 vyšel do prodeje kalendář na rok 2011 s hercovými fotkami. V roce 2011 vystoupil v hudebním videu zpěvačky Jennifer López k písni I´m into you.

Tormenta

Herecká filmografie

Filmy

2019 En Brazos de un Asesino
2018 El Fantasma de mi Novia
2017 A Change of Heart
Cinderelo
The Veil
2016 Resident Evil: Poslední kapitola
Term Life
2014 Addicted
The Single Moms Club

TV seriály

2019 Star (TV seriál)
When Stars Fall (S03E10)
2018 Star (TV seriál)
Zion (S03E09)
Roots and Wings (S03E08)
Ante Up (S03E06)
další epizody (8)
2013 Tempestad, La (TV seriál)
2010 Mujeres asesinas 3 (TV seriál)
Triunfo del amor (TV seriál)
2009 Sortilegio (TV seriál)
2008 Nespoutaný anděl (TV seriál)
2007 Pasión (TV seriál)
1973 Plaza Sésamo (TV seriál)

Hudební videoklipy

2011 Jennifer Lopez - I'm Into You ft. Lil Wayne (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(32)