foto

Justin Kurzel

  • nar. 3.8.1974 (45 let)
    Gawler, South Australia, Austrálie

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Assassin’s Creed (2016)

    - Justin Kurtel chtěl, aby film působil přirozeně, proto se rozhodl, že bude digitální triky využívat pouze v nejnutnějších případech. Z herního světa slavný skok z výšky se tak skutečně natáčel reálně. Michaela Fassbendera (Callum Lynch) při něm nahradil kaskadér Damien Walters. Skákal z výšky čtyřiceti metrů do vzduchového polštáře. (Mr.curry)

  • Zrádce mezi námi (2016)

    - Timeline: Původně měl film režírovat Justin Kurzel. Natáčení začalo 26. března 2014 a trvalo celkem deset týdnů. Natáčelo se mimojiné ve Finsku, které suplovalo ruskou část filmu. V roce 2015 zakoupila společnost Lionsgate práva na kinodistribuci ve Spojených státech. Film si odbyl světovou premiéru 1. května 2016 na filmovém festivalu v San Francisku. Do kin se v limitovaném množství podíval přesně o dva měsíce později. (Hal_Moore)

  • Macbeth (2015)

    - Michael Fassbender (Macbath) byl tak nadšený spoluprací s režisérem Justinem Kurzelem na tomto filmu, že mu jakožto představitel hlavní role a jeden z producentů nabídl režii filmu Assassins Creed (2016). (Barghest)

  • Snowtown (2011)

    - Herec Lucas Pittaway (Jamie) měl od režiséra Justina Kurzela nakázano, aby se příliš nebavil s žádným z herců, aby byl emocionální stav jeho charakteru pro diváka uvěřitelnější. (misuleee)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Ruin
2019 The True History of the Kelly Gang
2016 Assassin’s Creed
2015 Macbeth
2013 The Turning
2011 Snowtown
2005 Blue Tongue (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Ivan Lendl Never Learned to Volley
2005 Blue Tongue (studentský film)

Fanoušci tvůrce