foto

Rasmus Hardiker

  • nar. 31.1.1985 (35 let)
    Sutton Coldfield, Anglie, Velká Británie

Biografie

Rasmus Hardiker je anglický herec. S výborným prospěchem vystudoval Arthur Terry School v Sutton Coldfield, jeho oborem bylo drama. Jeho křestní jméno Rasmus je celkem běžné jméno, avšak v Dánsku, odkud pochází Rasmusova matka. 

Jeho premiérou byl televizní seriál The Rotters' Club, poté si zahrál ve více než deseti seriálech například v Černé zrcadlo, Doctors, New Tricks nebo v seriálu Škeblík. Výraznější roli si zahrál v seriálu Krypton z produkce SyFy.

Rasmus ovšem pronikl i do celovečerních filmů, počátkem mu byl televizní film A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets. V roce 2006 potom film Zahřívací kolo, kde si zahrál soutěžícího v univerzitní výzvě. Dále se objevoval v mnoha dalších filmech, například v Magicians nebo ve filmu Chci to!. Jeho prozatím nejznámější role je z filmu Princ a Pruďas, kde si zahrál výstředního panoše Courtneyho. 

Rasmus se také věnuje dabování. Dabuje v dětských filmech jako je Mašinka Tomáš nebo Tomáš a jeho přátelé – zde dabuje postavu jménem Philip. V pohádce Mary and The Witch's Flower dabuje postavu jménem Zebedee.

Jakub "Bixbi" Matěna

Herecká filmografie

Filmy

2019 Thomas & Friends: Digs & Discoveries - Benelux
2018 Thomas & Friends: Danger at the Docks
2017 Der kleine Vampir
Mašinka Tomáš: Úžasné lokomotivy
Thomas & Friends: Christmas on Sodor
Tomáš a jeho přátelé: Cesta z ostrova Sodor
2016 Mašinka Tomáš: Zapněte motory
2012 Zevláci vs. Zombíci
2011 Princ a pruďas
2010 Huge
2009 Micro Men (TV film)
2008 Bázlivé srdce
Lekce 21
2007 Chci to!
Christmas at the Riviera (TV film)
Good Samaritan, The (TV film)
Magicians
2006 Zahřívací kolo
2005 A Waste of Shame: The Mystery of Shakespeare and His Sonnets (TV film)

TV seriály

2020 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Episode 26 (S03E26)
Episode 25 (S03E25)
Episode 24 (S03E24)
další epizody (8)
2019 Thomas & Friends: Meet the Steam Team (TV seriál)
Krypton (TV seriál)
Blood Moon (S02E09)
Mercy (S02E08)
Zods and Monsters (S02E07)
další epizody (7)
Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Avalanche (S03E18)
Getaway (S03E17)
Chain Reaction (S03E16)
další epizody (9)
2018 Hilda (TV seriál)
Chapter 13: The Black Hound (E13)
Chapter 12: The Nisse (E12)
Chapter 11: The House in the Woods (E11)
další epizody (13)
Krypton (TV seriál)
The Phantom Zone (S01E10)
Hope (S01E09)
Savage Night (S01E08)
další epizody (9)
Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Flame Out (S03E09)
Crash Course (S03E08)
Rally Raid (S03E07)
další epizody (9)
2017 Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Brains vs. Brawn (S02E26)
Hyperspeed (S02E25)
Inferno (S02E24)
další epizody (14)
2016 Damned (TV seriál)
Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Fight or Flight (S02E12)
Weather or Not (S02E11)
High Strung (S02E10)
další epizody (16)
2015 Danger Mouse (TV seriál)
Scream Street (TV seriál)
Thunderbirds Are Go! (TV seriál)
Designated Driver (S01E22)
Comet Chasers (S01E21)
The Hexpert (S01E20)
další epizody (22)
2014 Škeblík (TV seriál)
Černé zrcadlo (TV seriál)
Bílé Vánoce (S02E04)
2013 Dude, That's My Ghost! (TV seriál)
2012 Groove High (TV seriál)
2008 The Wrong Door (TV seriál)
2006 Olověná bublina (TV seriál)
Saxondale (TV seriál)
2005 Afterlife (TV seriál)
More Than Meets the Eye (S01E01)
Funland (TV seriál)
ShakespeaRe-Told (TV seriál)
The Rotters' Club (TV seriál)
2003 New Tricks (TV seriál)
2000 Doctors (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky