foto

Leslie Parrish

  • nar. 13.3.1935 (83 let)
    Melrose, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Původně měla být koncertní pianistkou, později modelkou, nic ale mladou Marjorii Hellen nelákalo tolik jako hraní. V roce 1959 se přejmenovala na Leslie Parrish a v rámci své herecké kariéry stihla natáčet filmy seriózní i béčkové - co víc, svou účastí poctila více než 100 televizních seriálů, než s hraním v roce 1978 zcela skončila.

Český divák ji pravděpodobně zná z filmů THE MANCHURIAN CANDIDATE z roku 1962 či ze slavného béčkového hororu THE GIANT SPIDER INVASION (1975). Uznání filmových akademiků se nikdy nedočkala, byť byla v roce 1964 nominována na Zlatý glóbus za účast ve filmu FOR LOVE OR MONEY.

Do obecného povědomí zároveň pronikla jako manželka Richarda Bacha, se kterým žila 22 let, během kterých stihla proniknout i do jeho tvorby, ze všech jmenujme např. Most přes navždy.

Martin "Emzet" Zubr

Herecká filmografie

Filmy

1977 Crash!
1976 Invisible Strangler
1975 Invaze obřích pavouků
1971 Banyon (TV film)
D.A.: Conspiracy to Kill (TV film)
1970 Brother, Cry for Me
1969 Candy Man, The
Devil's 8, The
1968 Money Jungle, The
1966 Three on a Couch
1964 Sex and the Single Girl
1963 For Love or Money
1962 Mandžuský kandidát
1961 Portrait of a Mobster
1959 Li'l Abner
1958 Raketa na Měsíc
Tank Battalion
1957 Hot Summer Night
Man on Fire
1956 The Lieutenant Wore Skirts
The Opposite Sex
The Power and the Prize
1955 A Man Called Peter
Daddy Long Legs
How to Be Very, Very Popular
The Girl in the Red Velvet Swing
The Virgin Queen

TV seriály

1977 Logan's Run (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
The Magician (TV seriál)
1971 Bearcats! (TV seriál)
Cade's County (TV seriál)
O'Hara, U.S. Treasury (TV seriál)
1970 McCloud (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
Marcus Welby, M.D. (TV seriál)
To Rome with Love (TV seriál)
1968 Adam-12 (TV seriál)
1967 Good Morning, World (TV seriál)
Mannix (TV seriál)
Star Trek (TV seriál)
Kdo truchlí pro Adonise? (S02E04)
1966 Batman (TV seriál)
The Penguin's a Jinx (S01E04)
Family Affair (TV seriál)
Iron Horse (TV seriál)
Tarzan (TV seriál)
1965 Hogan's Heroes (TV seriál)
The Big Valley (TV seriál)
The Wild Wild West (TV seriál)
1964 Kentucky Jones (TV seriál)
Reportér (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 Channing (TV seriál)
Kraft Suspense Theatre (TV seriál)
Petticoat Junction (TV seriál)
The Lieutenant (TV seriál)
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Follow the Sun (TV seriál)
1960 Insight (TV seriál)
Michael Shayne (TV seriál)
My Three Sons (TV seriál)
Surfside 6 (TV seriál)
The Aquanauts (TV seriál)
The Roaring 20's (TV seriál)
1959 Hawaiian Eye (TV seriál)
Tightrope (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Bat Masterson (TV seriál)
Steve Canyon (TV seriál)
The Rough Riders (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
Perry Mason (TV seriál)

Dokumentární

2016 Star Trek: Inside the Roddenberry Vault

TV pořady

1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace