foto

Julie Newmar

  • nar. 16.8.1933 (84 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Když mi řekneš, že jsem krásná nebo chytrá – nic to pro mě neznamená. Ale řekni mi, že jsem vtipná a je to ten nejlepší kompliment, jaký mi můžeš dát."

Julia Chalene Newmeyer se narodila do velmi vzdělané rodiny, jako nejstarší ze tří dětí. Od útlého věku hrála na piano, tančila a studovala klasický balet. Oplývala nejen fyzickou krásou, ale i nadprůměrnou inteligencí. Má IQ 135 a střední školu dokončila již v patnácti letech. Po studiích cestovala rok po Evropě spolu se svou matkou a bratrem a následně se stala prima balerínou v losangelské opeře.

V 50. letech se pokoušela uplatnit na Broadwayi v muzikálech. Pracovala rovněž jako taneční choreografka pro Universal Studios. Odtud už byl jen krůček k herecké kariéře. První velkou roli ztvárnila v hudební romantické komedii SEDM NEVĚST PRO SEDM BRATRŮ. Zahrála si i v mnoha dalších filmech. Pamatovat si ji můžeme například jako indiánku Hesh-ke z hvězdně obsazeného westernu MACKENNOVO ZLATO. Daleko více příležitostí jí ovšem nabídla televize. Hostovala v nespočtu seriálů (třeba COLUMBO nebo STAR TREK). Jako první herečka ztělesnila komiksovou hrdinku Catwoman v sérii BATMAN, která se vysílala v letech 1966-1967. V roce 1968 pózovala pro časopis Playboy. Její jméno se dokonce objevilo v originálním názvu filmu, který se u nás promítal jako TŘI MUŽI V NEGLIŽÉ. Julie si v této komedii sama zahrála malé cameo.

Julie Newmar působila také jako zpěvačka a spisovatelka. V 80. letech úspěšně podnikala s nemovitostmi. Je držitelkou tří patentů, na vlastní značky dámského prádla. Vdaná byla pouze jednou a svého jediného syna porodila v pokročilém věku. Její soused – herec James Belushi jí před časem žaloval za 4 miliony dolarů pro obtěžování a urážku na cti. Spor byl nakonec vyřešen přátelskou dohodou.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2017 Batman vs. Two-Face
2016 Batman: Return of the Caped Crusaders
2003 Návrat do netopýří jeskyně: Adam a Burt po třiceti letech (TV film)
1999 If... Dog... Rabbit...
1996 Oblivion 2: Backlash
1995 Tři muži v negližé
1994 Oblivion
1990 Nudity Required
1989 Duchové to dokáží
1988 Dance Academy
1987 Temný vesmír
1985 Evils of the Night
Reel Horror
1984 Love Scenes
Streetwalkin'
1983 Hysterical
Střední škola po americku (TV film)
1977 Terraces (TV film)
1973 Columbo: Dvojitý šok (TV film)
1972 Very Missing Person, A (TV film)
1971 The Feminist and the Fuzz (TV film)
1970 Mother
1969 Mackennovo zlato
Maltese Bippy, The
1967 Monsieur Lecoq
1963 For Love or Money
1961 The Marriage-Go-Round
1959 Li'l Abner
The Rookie
1954 Demetrius a gladiátoři
Sedm nevěst pro sedm bratrů
1953 Přidej se k nám
Serpent of the Nile
Slaves of Babylon
The Eddie Cantor Story
The Farmer Takes a Wife
The I Don't Care Girl
1952 Just for You
She's Working Her Way Through College

TV seriály

2008 Batman: Odvážný hrdina (TV seriál)
2001 Svět podle Jima (TV seriál)
1995 Hope & Gloria (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1982 The Powers of Matthew Star (TV seriál)
1979 Buck Rogers in the 25th Century (TV seriál)
Hart a Hartová (TV seriál)
1978 Jason of Star Command (TV seriál)
1977 CHiPs (TV seriál)
Fantasy Island (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1976 Monster Squad (TV seriál)
The Bionic Woman (TV seriál)
1973 The Wide World of Mystery (TV seriál)
1971 Columbo (TV seriál)
McMillan & Wife (TV seriál)
1970 McCloud (TV seriál)
1969 Love, American Style (TV seriál)
1968 It Takes a Thief (TV seriál)
1967 Star Trek (TV seriál)
Páteční dítě (S02E03)
1966 Batman (TV seriál)
The Monkees (TV seriál)
1965 Agent Smart (TV seriál)
F Troop (TV seriál)
1964 Bewitched (TV seriál)
My Living Doll (TV seriál)
1963 The Greatest Show on Earth (TV seriál)
Vacation Playhouse (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
Of Late I Think of Cliffordville (S04E14)
1962 The Beverly Hillbillies (TV seriál)
1961 The Defenders (TV seriál)
1960 Route 66 (TV seriál)
1959 Adventures in Paradise (TV seriál)
1955 The Phil Silvers Show (TV seriál)

Dokumentární

2016 Broadway: Beyond the Golden Age
2010 Beautiful Darling
2005 Many Faces of Catwoman, The
2004 Living in TV Land (TV seriál)
1997 Sobbin' Women: The Making of 'Seven Brides for Seven Brothers' (TV film)
1989 Batmánie
1987 Biography (TV seriál)
1985 That's Dancing!

TV pořady

1996 Access Hollywood (TV pořad)
1962 Girl Talk (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1956 To Tell the Truth (TV pořad)
1953 Person to Person (TV pořad)
Tonight! (TV pořad)
1952 I've Got a Secret (TV pořad)
1950 What's My Line? (TV pořad)
1948 The Perry Como Show (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace