Reklama

Reklama

Tomáš Čapek

Tomáš Čapek

nar. 1998
Cheb, Cheb, Karlovarský kraj, Česko

Biografie

Tomáš Čapek se divadlu věnoval již při svých studiích na všeobecném gymnáziu. Po maturitě vystudoval činoherní herectví na DAMU v Praze – absolvoval v roce 2022 v titulní roli autorské hry režiséra Josefa Doležala „Harlekýn je mrtvý“. Během studií začal
hostovat v několika pražských divadlech, hrál v Městských divadlech pražských, Venuši ve Švehlovce nebo na Nové scéně Národního divadla. Mimo jiné založil nezávislý divadelní soubor Ductus Deferens, jehož se stal principálem a kmenovým režisérem. Své autorské inscenace uvádí jako hosté ve studiu Švandova divadla.

Při absolutoriu DAMU byl oceněn cenou Jiřího Adamíry a získal angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě, kde působil pod uměleckým vedením Jana Holce. Prakticky odmalička je obdařen akrobatickou vybaveností skrze sportovní gymnastiku, parkour a další urbanistické sporty. Dlouhodobě hraje na bicí a hudebně komponuje vlastní a divadelní projekty. Krom studentských filmů natáčel s režisérem Davidem Ondříčkem minisérii Král Šumavy: Fantom temného kraje nebo film Na západní frontě klid v režii Edwarda Bergera.

ČSFD.cz

Herec

Reklama

Reklama