foto

Martin Horský

  • nar. 15.1.1978 (42 let)
    Plzeň, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Ženy v běhu (2019)

    - Komedie Ženy v běhu se stala filmem, který v historii české kinematografie od roku 1992 viděl miliontý divák v nejkratší době od jeho premiéry, a to již za 42 dnů. Pro režiséra a scenáristu Martina Horského se podle Unie filmových distributorů zároveň jedná o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992, který překonal v této kategorii dosud vedoucí Účastníky zájezdu (2006) Jiřího Vejdělka. [Zdroj: ceskenoviny.cz] (Duoscop)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Ženy v běhu
2016 Bezva ženská na krku
2015 Život je život
2012 Láska je láska

TV seriály

2016 Na vodě (TV seriál)
Silvestr (E13)
Vánoce (E12)
Poprvé (E09)
další epizody (9)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Ženy v běhu

Herecká filmografie

TV seriály

2010 Přešlapy (TV seriál)
Zpátky na scéně (S02E01)