foto

Élodie Bouchez

  • nar. 5.4.1973 (45 let)
    Montreuil-sous-Bois, Seine-Saint-Denis, Île-de-France, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Élodie se narodila 5. dubna 1973 ve francouzském departmentu Seine-Saint-Denis ve městě Montreuil-sous-Bois. Vystudovala divadelní vědu na pařížské univerzitě a dráhu profesionální herečky začala filmem Serge Gainsbourga STAN THE FLASHER. V roce 1994 si zahrála ve filmu LES ROSEAUX SAUVAGES, který byl nominován na cenu akademie. Élodie za roli Maité získala svého prvního Césara.

Po několika menších rolích v nezávislých francouzských a mezinárodních filmech se znovu objevila ve slavném dramatu Ericka Zoncy VYSNĚNÝ ŽIVOT ANDĚLŮ. V tomto filmu ztvárnila roli zdánlivě naivní tulačky Isy, za kterou obdržela Zlatou palmu na festivalu v Cannes za nejlepší ženský herecký výkon, dále také získala ocenění evropská herečka roku. O rok později byly Élodii uděleny ceny Lumiére za nejlepší herečku roku a také francouzský César za nejlepší ženský herecký výkon.

Spolupracovala se slavnými režiséry jako je Patrice Leconte, Cedric Klapisch, Yolande Zauberman, Ismail Merchant, Michel Deville nebo Olivier Dahan. Zahrála si také postavu manio-depresivní Lucie ve filmu Abdela Kechiche VOLTAIROVA CHYBA. V posledních letech se objevila například v páté sezóně amerického seriálu ALIAS, kde si zahrála jednu z hlavních rolí Renée Rienne. V seriálu The L WORLD se objevila ve dvou epizodách. Dohromady ztvárnila přes padesát menších i větších rolí.

V současnosti žije se svým přítelem Thomasem Bangalterem (z dua Daft Punk) v Kalifornii. Mají dva syny - Tara-Jay a Roxan. Skladatel David Mead o Élodii napsal píseň s názvem ‚Élodie‘.

Iva "Ivusha" E

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fleuve noir
Guy
Pupille
2017 Gaspard va au mariage
2016 Hibou
2015 Hard Drive
2014 G.H.B.
Realita
2013 Juliette
She Said, She Said
Velký závod
2012 Anna et Jérôme
2010 Imperialists Are Still Alive, The
Čtyři milenci
2009 Douce France (TV film)
2008 2 blbouni v Paříži
2007 Héros
Jaký otec, taková dcera
Je déteste les enfants des autres
Moje místo pod sluncem
Místo něho
2005 Brice de Nice
Shooting Vegetarians
Sorry, Haters
2004 America Brown
2003 Bratrstvo ticha
Stormy Weather
2002 Dreams of Trespass
La guerre à Paris
Merveilleuse odyssée de l'idiot Toboggan, La
2001 Blažené bytosti
CQ
Paleček
2000 BeatNickové
To je mé tělo
Voltairova chyba
1999 Meurtre d'une petite grue
Milenci
Premières neiges (TV film)
1998 J'aimerais pas crever un dimanche
Je veux descendre
Les Kidnappeurs
Louise (Take 2)
Vysněný život andělů
Zonzon
1997 C'est Noël déjà
Fantômes du samedi soir, Les
Flammen im Paradies
La Divine Poursuite
Le Ciel est à nous
Que sont-ils devenus? (TV film)
1996 Clubbed to Death (Lola)
Mademoiselle Personne
Vzpomínky na Paříž
À toute vitesse
1995 Plus bel âge..., Le
1994 Divoké rákosí
Les brouches (TV film)
Mots de l'amour, Les
Rizika mládí
1993 Lettre inachevée, La (TV film)
Tango
1992 Cahier volé, Le
1990 Stan the Flasher

TV seriály

2017 Aurore (TV seriál)
2007 Láska je Láska (TV seriál)
Legenda začíná (S04E01)
2006 Láska je Láska (TV seriál)
Levá ruka bohyně (S03E12)
Alias (TV seriál)
30 sekund (S05E13)
Mateřský instinkt (S05E11)
S.O.S. (S05E10)
2005 Alias (TV seriál)
Horizont (S05E09)
Hotová věc (S05E07)
Sólo (S05E06)
další epizody (6)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)
Tous les garçons et les filles de leur âge (TV seriál)
1989 Les compagnons de l'aventure (TV seriál)

Dokumentární

2004 Matinale, La (TV seriál)
Nous ne sommes pas des anges (TV seriál)

TV pořady

2006 Jour de fête (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace