foto

Joanna Page

  • nar. 23.3.1978 (39 let)
    Mumbles, Swansea, Wales, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joanna Louise Page se narodila 23. března 1978 ve Walesu jako jediné dítě Susan Angely a Nigela Lesleyho Pageových. V roce 1998 ukončila studium na Královské akademii dramatického umění.

V současnosti již má tato drobná herečka za sebou spoustu počinů menšího kalibru, většina lidí si ji vybaví jako nesmělou Judy se stejně nesmělým Martinem Freemanem při natáčení choulostivých scén v LÁSCE NEBESKÉ (2003) nebo z úspěšného seriálu GAVIN & STACEY (2007-2010).

V interview uvedla, že když si přečetla scénář k Stacey, okamžitě zatoužila ji hrát, protože "ona je já" a že i Staceyina matka jako by vypadla z oka té její. Myslela si, že zemře, pokud ji roli nedají. Protože ale bylo uznáno, že "ona je ona", roli dostala a spolu s Mathew Hornem natočili tři série.

V tv začala rolí služky v mnohokrát zpracovaném dramatu SLEČNA JULIE (1999). V tomto roce se také představila v adaptaci BBC DAVID COPPERFIELD jako Dora Spenlowová. Při natáčení se zde seznámila s hereckým kolegou Jamesem Thortonem, kterého si vzala, žijí v Wakefieldu v západním Yorkshiru.

Vendula "VenDulin85" N.

Herecká filmografie

Filmy

2013 Doctor Who: The Day of the Doctor (TV film)
2012 Nativity 2: Danger in the Manger!
2010 Slečna Marplová: Modrá pelargonie (TV film)
2006 Bye Bye Harry!
2005 Gideon's Daughter (TV film)
2003 Láska nebeská
Ready When You Are Mr. McGill (TV film)
2001 Co s tou Annie Mary? (TV film)
Z pekla
Ztracený svět (TV film)
1999 David Copperfield (TV film)
Julie

TV seriály

2013 Breathless (TV seriál)
Q Pootle 5 (TV seriál)
2012 Gates (TV seriál)
The Syndicate (TV seriál)
2011 Bedlam (TV seriál)
2010 White Van Man (TV seriál)
2007 Gavin & Stacey (TV seriál)
Mist: Sheepdog Tales (TV seriál)
2005 Až na konec světa (TV seriál)
Love Soup (TV seriál)
2004 Mine All Mine (TV seriál)
Slečna Marplová (TV seriál)
2001 The Cazalets (TV seriál)

Dokumentární

2008 Welsh Greats (TV seriál)
2006 Mistři švindlu (TV seriál)

TV pořady

2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2008 Cook Yourself Thin (TV pořad)
2007 Would I Lie to You? (TV pořad)
2005 Friday Night Project, The (TV pořad)
2004 The Paul O'Grady Show (TV pořad)
Xtra Factor, The (TV pořad)
2001 Friday Night with Jonathan Ross (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1993 Shooting Stars (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace