foto

Jorge Luis Pila

  • nar. 3.8.1972 (48 let)
    Praha, Československo

Biografie

Jorge Luis Pila je kubánský herec, tanečník a model. Narodil se v tehdejším Československu, konkrétně v Praze. Když byl novorozenec, s rodinou se přestěhovali na Kubu do Havany, kde vyrůstal. Jeho matka je z České republiky a jeho otec je z Kuby. V dospělosti se Jorge přestěhoval do Miami na Floridě. Jeho oblíbená jídla jsou kubánská, čínská a japonská.

Na začátku své kariéry dělal modeling. V Mexiku tancoval na koncertním turné zpěvačky Yuri. Později zkusil herectví se společností Televisa a jeho první role byla v telenovele Al norte del corazón (1997). Během natáčení se seznámil s herečkou Anette Michel, se kterou se oženil a má s ní dceru Sabrinu. Jejich manželství dlouho nevydrželo, protože trvalo pouhý rok. Před Anettou byl Jorge ženatý s Yamili Valenzuela Canseco a potom byl ještě jednou ženatý.

Je známý za své role v La Patrona (2013) a Yacaranday (1998). Od roku 2006 hraje v telenovelách společnosti Telemundo. V telenovele Rebeca hrál laskavého lékaře Nicolása Izaguirreho. A V náručí ďábla hrál policejního detektiva Jimmyho Cardonu.

Jorge získal ocenění Premio Tu Mundo for Favorite Lead Actor od společnosti Telemundo.

Hojiko

Herecká filmografie

TV seriály

2012 Corazón Valiente (TV seriál)
2011 La casa de al lado (TV seriál)
2010 Aurora (TV seriál)
Eliso, vrať se! (TV seriál)
2009 V náručí ďábla (TV seriál)
2007 Acorralada (TV seriál)
2005 Decisiones (TV seriál)
2004 Nezkrotná Lucía (TV seriál)
2003 Rebeca (TV seriál)
2002 Escándalo del mediodía, El (TV seriál)
2001 Secreto de amor (TV seriál)
2000 Ellas, inocentes o culpables (TV seriál)
1999 Catalina y Sebastián (TV seriál)
1998 Yacaranday (TV seriál)
1997 Al norte del corazón (TV seriál)