foto

Carole Laure

  • nar. 5.8.1951 (68 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Carole Laureová (1951, Montreal, Kanada) byla původně učitelkou, ale tato profese jí nepřinášela uspokojení. Když jí bylo dvacet, rozhodla se zkusit štěstí jako filmová herečka. V roce 1971 debutovala ve filmu Mon enfance à Montreal (r. Jean Chabot). Dnes má na svém kontě více než 40 filmových titulů. Za hlavní roli ve filmu Maria Chapdelaine (1983) byla nominována na cenu Genie. Věnuje se také zpěvu: společně s Lewisem Fureym nazpívala několik LP v angličtině a francouzštině. Filmovou režii si poprvé vyzkoušela v televizi, v seriálu La feuille d´érable (1972). Její celovečerní scenáristický a režijní debut, drama Marie a její synové (Les fils de Marie, 2002), v němž si zahrála hlavní roli, ale jejž si i produkovala, byl loni uveden na MFF v Karlových Varech.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2014 Love Project
2007 La Capture
2004 CQ2
2002 Les Fils de Marie

TV seriály

1972 Feuille d'érable, La (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

2004 Tout le monde en parle (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1980 Jeudi cinéma (TV pořad)
Stars (TV pořad)
1979 Palmarès (TV pořad)
1975 Les rendez-vous du dimanche (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace