foto

Peter Krause

  • nar. 12.8.1965 (53 let)
    Alexandria, Minnesota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Peter Krause se narodil roku 1965 v Alexandrii ve státě Minnesota. V mládí byl nadějným atletem, čemuž se horlivě věnoval i na střední škole, bohužel během jednoho závodu utrpěl vážné zranění, které mu zabránilo v další sportovní kariéře.

První zkušenost s hraním získal v divadelním představení na střední škole. Jak ovšem později přiznal, nešlo mu ani tolik o herectví ale spíš o hec a popularitu u spolužaček. Po vystudování Gustavus Adolphus College v Minnesotě se přestěhoval do New Yorku a přihlásil se do hereckého programu na New York University. Jak už tomu u studentů a snílků bývá, přivydělával si jako číšník. Díky tomu se seznámil se scénáristou Aaronem Sorkinem, se kterým v roce 1998 rozjel televizní show Sports Nights.

Do té doby dostával povětšinou menší role v televizních projektech. Jeho vůbec první role byla ve filmu BLOOD HARVEST, ve které jeho postava po milostné scéně vstala z postele a než došla pro pivo, tak byla zabita. Z této etapy jeho života stojí za zmíňku např. epizodní role v BEVERLY HILLS 90210, CAROL AND COMPANY, nebo vedlejší role v TRUMAN SHOW.

Největší a dá se říci životní role ovšem přišla v roce 2001, kdy vyhrál konkurz a po pět sezónách hrál postavu Nate Fischera v úspěšném seriálu HBO ODPOČÍVEJ V POKOJI. Nutno podotknout, že měl velký zájem o roli Davida, ovšem Alan Ball byl unešen chemií, která vznikala mezi ním a Rachel Griffiths, která hrála Brendu. To mu vyneslo nejen velkou oblibu u televizní obce, ale i tři nominace na EMMY, nominaci na ZLATÝ GLÓB a cenu SCREEN AWARD, kterou dostal v letech 2003 a 2004, vše v kategorii Nejlepší herec v dramatu.

Po dotočení všech pěti sérií se objevil ve filmu UŽ TADY NEŽIJEME, ale i poté se uchýlil k televizní produkci - hraje v seriálech POKOJ Č.10 a DIRTY SEXY MONEY. Peter Krause je ženatý a má synka Romana (nar.2001).

Ai.ma

Herecká filmografie

Filmy

2018 Saint Judy
2015 Night Owls
2011 Netvor
2008 Nie mehr zweite Klasse!
2006 Civic Duty
2004 Už tady nežijeme
2002 Showboy
2000 It's a Shame About Ray
1998 Melting Pot
My Engagement Party
Truman Show
1997 Rošády lásky
1992 Dvojité ostří (TV film)
1987 Blood Harvest

TV seriály

2019 Záchranáři L. A. (TV seriál)
Epizoda 16 (S02E16)
Epizoda 15 (S02E15)
Epizoda 14 (S02E14)
další epizody (6)
2018 Záchranáři L. A. (TV seriál)
Merry Ex-Mas (S02E10)
Buck, Actually (S02E08)
Haunted (S02E07)
další epizody (19)
2017 The Catch (TV seriál)
The Mockingbird (S02E10)
The Knock-Off (S02E08)
The Hard Drive (S02E06)
další epizody (8)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (10)
2015 Famílie (TV seriál)
May God Bless and Keep You Always (S06E13)
We Made It Through the Night (S06E12)
Let's Go Home (S06E11)
další epizody (4)
2014 Famílie (TV seriál)
Lean In (S06E09)
Aaron Brownstein Must Be Stopped (S06E08)
These Are the Times We Live In (S06E07)
další epizody (21)
2013 Famílie (TV seriál)
All That's Left Is the Hugging (S05E10)
Election Day (S05E09)
The Ring (S05E08)
další epizody (14)
2012 Famílie (TV seriál)
What to My Wondering Eyes (S04E11)
Trouble in Candyland (S04E10)
You Can't Always Get What You Want (S04E09)
další epizody (18)
2011 Famílie (TV seriál)
Missing (S03E11)
Mr. Honesty (S03E10)
Sore Loser (S03E09)
další epizody (23)
2010 Famílie (TV seriál)
Happy Thanksgiving (S02E10)
Put Yourself Out There (S02E09)
If This Boat Is a Rockin' (S02E08)
další epizody (23)
2009 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Bad Guy (S02E13)
The Unexpected Arrival (S02E12)
The Convertible (S02E11)
další epizody (4)
2008 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Organ Donor (S02E09)
The Plan (S02E08)
The Summer House (S02E07)
další epizody (9)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Nutcracker (S01E10)
The Watch (S01E09)
The Country House (S01E08)
další epizody (10)
2006 Pokoj č. 10 (TV seriál)
The Eye and the Prime Object (E03)
The Comb and the Box (E02)
The Key and the Clock (E01)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (13)
1999 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Vnitřní záležitost (S03E16)
1998 Studio sport (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
If Not for You (TV seriál)
The Great Defender (TV seriál)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Limo (S03E19)
1990 Carol & Company (TV seriál)

Dokumentární

2005 Six Feet Under: In Memoriam (TV film)

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2010 Famílie (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace