Reklama

Reklama

Doc Phineas Kastle

Doc Phineas Kastle

nar. 06.02.1951 (73 let)
USA

Biografie

Herec, tanečník, skladatel, archeolog, režisér, pedagog, filmař, spisovatel, interiérový designér, kostýmní výtvarník a producent.

Kastle, Kenneth Albert Dimitrius alias Doc Phineas Kastle své dětství prožil v rodinných domech v New Yorku, Kansasu, Taosu, Novém Mexiku a Key Westu na Floridě. Jako dětská hvězda se objevil v mnoha televizních pořadech. Absolvoval střední školu Field Kindley Memorial High School s vyznamenáním. Studoval také na Švýcarské univerzitě v Bernu a na Sorbonně v Paříži. Na základě akademických stipendií navštěvoval San Jose State University a University of California Berkeley. V rámci postgraduálního studia se 7 let věnoval terénnímu archeologickému výzkumu v Indii, Egyptě a Africe. Rozsáhlý světoběžník, který navštívil 92 zemí, hovořil plynně 8 jazyky. Je uveden v seznamu Who's who of Professor and Students In American Universities.

Doc Phineas Kastle alias Ken Kastle byl televizní a filmový veterán, který se v showbyznysu pohyboval přes 60 let. Svou kariéru zahájil v šesti letech jako stepař v populární televizní show Pinky Lee v 50. letech. Vystupoval v seriálech Howdy Doody (1954), Art Linkletter (1963), Sky King (1951) a Annie Oakley (1954). Pravidelně vystupoval v Disneylandu a také s Andym Devinem. Do svých deseti let vystupoval jako dětská hvězda v divadle na Broadwayi.

Od tří let do sedmnácti let trénoval step u tanečníka Theo Masona, který se věnoval stepu, jazzu, moderně, společenskému tanci a gymnastice. Vynikal také ve forenzních disciplínách. Jeho debatní tým se umístil na prvním místě v zemi. Vyhrál státní mistrovství Kansasu v improvizovaném projevu a dále vyhrál mistrovství státu na Michiganské univerzitě. Jako teenager se dále věnoval modelingu a objevoval se v tisku v katalozích a magazínech. Během studia na U.C. Berkeley se objevil na mnoha módních přehlídkách. Nastoupil na fakultu jako ředitel vzdělávání pro John Robert Powers School of Modeling a patřil k nejlepším mužským módním návrhářům.

Při získávání bakalářského titulu v San Francisco Bay Area Doc napsal a režíroval 18 původních divadelních představení, která se hrála na jevišti Grace Stage v San Jose. Napsal a složil hudbu k broadwayskému muzikálu „Magik-Reality“ v roce 1972. Ken obdržel cenu Drama Desk Award a také absolvoval studium Magna Cum Laude a Presidents Scholar a byl uveden v seznamu „Whose Who na amerických univerzitách.

V roce 1974 procestoval celý svět a pracoval přímo na různých archeologických památkách na Havaji, v Japonsku, Thajsku, na Srí Lance, v Indii, Egyptě, Maroku, Řecku, Francii a Anglii. Doktorát z archeologie získal na Sheffertonské univerzitě v Anglii za původní práci o Mohendžo Daro a Harapě a za překlad „Vastu Vija Šástry“ ze sanskrtu do angličtiny. Ken se následně vrátil do Kalifornie, kde pokračoval ve výuce archeologie a účinkoval ve filmech. Měl role v seriálech Young and Restless (1983) a Gunsmoke (1953). Studoval herectví u Stewarta Benneta a George Balla v American Conservatory Theatre v San Franciscu.

V Las Vegas se Doc připojil k produkci Antony Curtis Productions a pracoval s Tonym na filmech Brittle Glory (1997), Billie a Aristotle, přičemž stále vyučoval archeologii. V roce 2007 se připojil k obsazení populární televizní show na kanálu History Channel Hvězdy zastavárny (2009) jako „Profesor“ a vystupoval ve více než 40 epizodách a současně se objevil ve filmech Devil Is in the Details, Q Document, Shadow Squad, Medium Close, Purple Pieman a Cake. Vystupoval také na Las Vegas Strip a stepoval v broadwayské show „Alice“ v Brookkyn Bowl. Objevoval se v televizních pořadech, včetně Sensible Chat a Treasure Quest (2009), The Expert a Ghost Trains.

sator

Herec

Filmy
2019

Hollywood Warrioress: War of the Gods (TV film)

2016

Star Paws

1992

Umění lovu

1977

Sandokan se vrací (TV film)

Seriály
1999

Zmije

 

Holy Terror (S04E18)

1982

Alexa

Dokumentární
2018

Strašidelné nemocnice (seriál)

2010

Záhady muzeí (seriál)

2009

Cesta za pokladem (seriál)

Host

Kostymér

Filmy
1997

Brittle Glory

Reklama

Reklama