Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston tu podáva neskutočne uveriteľný herecký výkon. Bolesť, samá bolesť, bolesť na tele a bolesť na duši. Strata milovanej osoby. Odpustenie sebe samému a druhému človeku. Prijatie aj toho negativného v živote. Rozhodnutie ísť ďalej a nevzdávať sa. O tomto všetkom pojednáva dráma s protikladným a teda veselým názvom Cake🎂. Verím, že toto bola aj filmová výzva pre dovtedy komediálnu herečku Jennifer Aniston. Známa ako jedna z najsexi herečiek Hollywoodu, ktorá "ulovila" aj ženský idol Brada Pitta (alebo on ju), tu musela stvárniť neatraktívnu ženu trpiacu chronickou bolesťou bez make-upu a s jazvami. Naozaj obdivuhodný herecký výkon a práve preto film stojí za pozretie. Vcelku však priemerné. Téma ma oslovila, na film som bola zvedavá, myslím si, že to mohlo byť ešte lepšie, mohlo to ísť viac do hĺbky. Ešte dodatok, mám rada aj Annu Kendrick a Britt Robertson. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o překonávání bolesti. Claire Bennett (Jennifer Aniston) nemluví o svém trápení. Se svou hospodyní Silvanou (Adriana Barraza) řeší jedině, jak sehnat další léky na utišení své chronické bolesti páteře. Až sebevražda Niny Collinsové (Anna Kendrick) z její podpůrné skupiny přinutí Claire vzpomenout si, co Nina říkala na sezeních a proč byly tak odlišné. Claire se vyhýbá kontaktu s lidmi s výjimkou svého manžela Jasona (Chris Messina). Rozhodne se však navštívit Ninin dům a spozná jejího muže Roye (Sam Worthington) a syna Caseyho (Evan O´Toole). Až postupně se dovíme, že Claire při autonehodě ztratila syna a nemůže se vyrovnat s jeho ztrátou a trápí se výčitkami, že nebyla dobrou matkou. Jennifer Anniston se představuje v novém světle. Celý film stojí na její postavě a jejím herectví. Bez makeupu, ztrhaná od věčné bolesti a nevyspání, bez nálady, vzteklá, zuřivá, stále napnutá a vyčerpaná. Neustále pociťuje dvě bolesti – psychickou a fyzickou. Tu fyzickou se snaží utlumit léky, ale myšlenky na syna a Ninu se k ní vracejí i ve snech. Uvědomí si však, že když se pokusí vyrovnat se se ztrátou syna, bude schopná přijmout pomoc od lidí kolem sebe a bude si moci poradit i s fyzickou bolestí a dokáže dále žít pro jiné. ()

Reklama

evanka 

všechny recenze uživatele

Zjizvená Jennifer Aniston ve velkých fyzických a psychických bolestech protrpí film bez větších výkyvů až na konec. Aniston po nehodě, při které zemřel její syn, a po rozvodu začne navštěvovat podpůrnou skupinu pro podobně postižené lidi. Anna Kendrick skupinu navštěvovala taky, ale ta ji asi dostatečně nepodpořila, takže radši skočila na nejbližší projíždějící auto z mostu. Aniston víc než truchlení po Anně zajímají pohnutky a okolnosti sebevraždy, což se neslučuje s chováním skupiny a tak je taktně vyloučena. Kromě lahví alkoholu, prášků, příležitostného sexu se zahradníkem a mexické pomocnice v domácnosti se Jennifer nudí a utápí ve svém smutku a tak začne stalkovat manžela zasebevražděné Anny. Jemu to nevadí a tak to bez velkých námluv skončí v posteli. Duchovi Anny se to samozřejmě nelíbí a tak se občas Jennifer zjeví, aby jí vynadala a nenápadně nasměrovala taky k sebevraždě. Jennifer ale odolá a nějak se postupně vyrovnává sama se sebou a se všemi životníma ránami. Cake je to bez náplně, ne moc sladký. Jennifer se ale fakt snaží, hází výrazy plné bolesti a vše dokresluje bolestným skučením a docela jí to jde, ale na Oscara to nevidím. Zbytek herců nemá moc prostoru se projevit, ale nejzajímavějším charakterem je asi mexická pomocnice. Caku chybělo víc šťávy a možná víc hlubších dialogů a myšlenek. Nejvíc se mnou hnula asi scéna, kdy se na prahu jejího domu objeví viník její tragické nehody se svým pocitem viny a Jennifer ujedou nervy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston podává překvapivě silný herecký výkon koncentrovaného fyzického i psychického utrpení, jež zvládá většinou důstojně. S jednou jedinou, ale dobře do filmu zapasovanou, scénou nekontrolovaného výbuchu emocí. Kdyby ji k tomu napsal někdo taky slušný scénář, bylo by na co se dívat. ____ Místo toho sledujeme bezúčelné bloumání a nepodložené zjevování se sebevražedkyně, která za živa patrně neměla pro Claire téměř žádný význam. Takže její role je hodně vachrlatá a moc mě nepřesvědčila, že má ve filmu vůbec co dělat - kromě jediného - dát aspoň bloudění hlavní hrdinky jakýs takýs důvod. Chabé. /31. 3. 15./ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nepřitažlivá Jennifer v dramatické roli... Dinosauři vymírají častěji, než se vidí tohle. Je mi záhadou, proč je to její jediné čistokrevné drámo v playlistu, protože kdyby jako ona tady hrál o víkendu Berdych na Laver Cupu, mohli by si Nadal s Federerem vzít volno a jít na procházku po nábřeží. Příběh je i zajímavě vystavěn, oproti americkým zvyklostem jsem nedostal všechno na podnose jako kdybych byl zproštěn samostatného uvažování. Vadu na kráse Dort ale má, protože mi přišlo, že trval tak dva dny a ne hodinu čtyřicet. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)
  • V jednom interview Jennifer Aniston spomenula, že nebola prvou voľbou pre hlavnú rolu. Odmietla ju vraj iná herečka po prečítaní scenáru. Ktorá, nespresnila. (megajalec)

Reklama

Reklama