Reklama

Reklama

Kabir Bedi v úlohe udatného malajského hrdinu Sandokana opäť prichádza. Mladý Grék Teodorius zachráni dievča Janillu, ktorej otca - Sandokanovho druha - zabili sultánovi vojaci. Janilla chce splniť otcovu poslednú vôľu a stretnúť sa so Sandokanom. Teodorius jej pomôže dostať sa do Indie, kde žije Sandokanov priateľ Janéz. Ten je však skeptický a tvrdí, že Sandokan sa po krvavom potlačení povstania stiahol a už nie je ten odhodlaný hrdina ako pred rokmi. Prestal bojovať a stratil o všetko záujem. Janilla sa však nevzdáva a chce sa s ním napriek tomu stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

mortak 

všechny recenze uživatele

Spíš by tomu slušelo divadelní jeviště, protože postavy sošně v pózách odříkávají pateticky do kamery své party. Ovšem to, co vidíme, jsou doslova a do písmene situace ze Salgariho románů. Jenže když jako kluk bez dechu čtete, že roztřesená ruka zlosyna zmáčkla spoušť, ale kulka Sandokana jen zranila na spánku, a ten ho pak jedním máchnutím zbavil života, či že v poslední chvíli zachránilo Sandokana stádo slonů, které přivedl jeho věrný přítel, neuvědomujete si, že to je vlastně jedna veliká hovadina. Co projde v knize, je na plátně k smíchu. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Opětovné setkání tygra z Mompračenu s Yanezem de Gomera. Perla Labuanu už sice spí na Mompračenu věčným spánkem, ale Sandokan získá opět chut žít a bojovat. Bratři Angelisové napsali opět kouzelnou hudbu divochů a nádherný motiv Mompračen. Režie se naposled chopil Sergio Sollima. Nu a poslední boj s James Brookem může začít. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sandokan je už podle jména legenda, takže jsem si na něj našel náladu a pustil se do něj prostřednictvím tohoto snímku. Od prvních záběrů mi Sandokan přišel příliš levně zpracovaný, souboje byly takové nemastné neslané a ani samotná zápletka mě nějak zvlášť neočarovala. Kladnou stránkou filmu pro mě byla hudba a občasné chybování hlavního hrdiny, což z něj nečinilo žádného supermana. S přihlédnutím na obě strany mince dávám 3*. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Kouzlo původní série se tvůrcům jakýmsi nepředstavitelným vypětím všech sil podařilo udržet, byť především úvod snímku trpí nedořešenou logikou a motivací postav. Jakmile se však děj přelije k pohledným bitkám v džungli, je už zase vše v pořádku - tedy alespoň co se úrovně Sandokanovy báchorky týká. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dobrodružných filmov o slávnom, po Američanoch druhom najhoršom nepriateľovi Angličanov. Film bol nakrútený podľa literárnej predlohy ,,talianskeho Julesa Verna" Emilia Salgariho (1862-1911), autora vyše 200 dobrodružných príbehov z toho 11 pojednávajúcich o Sandokanovi. Ten sa vracia aby sa znova postavil svojim nepriateľom a okrem svojich verných druhov je na jeho strane aj naivný, miestami patetický scenár, ktorý z filmu robí blbosť obrovských rozmerov. ,,Malajský Tiger" žijúci v ústraní už prestal bojovať, akonáhle však stretne Jamilu, ktorá ho prišla žiadať o pomoc, ani chvíľu neváha a znovu sa púšťa do boja za oslobodenie Mompracemu. Na celkový obsah je film až neznesiteľne dlhý a aj napriek jeho dobrodružnému razeniu som sa miestami naozaj silne nudil (90 minút by kľudne stačilo na vyrozprávanie celého príbehu), nehovoriac o tom, že niektoré zábery sa zopakovali dvakrát. Slabo dopadla aj slávna hudba bratov de Angelisov, ktorá ma veľmi tlmený výraz a skôr nevýrazné melódie. Film teda nijak nevybočuje z rady podobných dobrodružstiev, je skôr oddychovou záležitosťou, ktorá nadchne iba Sandokanových fanúšikov, ak by som mal zlú náladu možno by som tie 3* ešte skresal. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V příběhu je poněkud zarážející, že když v seriálu Sandokan (od r. 1976) Sandokan (Kabir Bedi) nabízí Tremal Naikovi spojenectví, Tremal Naik (Kumar Ganesh) mu odpoví, že je za přátelství s ním rád, ale raději zůstane v džungli se zvířaty. Seriál se odehrává v oblasti Bornea. Film Sandokan se vrací (1977) dějově navazuje na seriál a na začátku filmu Sandokan žije poustevnickým životem v indické oblasti Bengálsko, později se dozvíme, že zde žije i Tremal Naik. (Nick321)
  • Thugové, sekta zabijáků, kterou v seriálu využívají Angličané, skutečně existovala. Od 17. do 19. století přepadávali pocestné a rituálně je zabíjeli převážně uškrcením, přičemž část zabijáků hrála hudbu nebo dělala hluk, aby zabíjení bylo neslyšitelné. Dle Guinnessovy knihy rekordů měli na svědomí 2 miliony vražd. V Indii dodnes existuje policejní odbor pro potlačování sekt tohoto druhu. (Nick321)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)

Reklama

Reklama