foto

Jemima Kirke

  • nar. 26.4.1985 (34 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Jemima Kirke je americká herečka pôvodom z Londýna, narodená bubeníkovi Simonovi Kirkemu (pôsobil v skupinách Bad Company a Free) a Lorraine Kirke, majiteľke módnych butikov Geminola, ktoré dodávali outfity do seriálu Sex v meste. Jemima získala bakalársky titul na Rhode Island School of Design v odbore maľba. Maľbe a kresleniu sa venuje neustále, aj po tom, ako sa jej narodili dve deti v manželstve s právnikom Michaelom Mosbergom. 

K herectvu ju dostala jej priateľka z vysokej školy, režisérka, spisovateľka, scenáristka a herečka Lena Dunham. Jemima si zahrala v jej autorskom debute Tiny Furniture (2010) a hrá aj jednu z hlavných postáv v seriáli HBO, Girls, taktiež po boku Leny Dunham. Seriál vyhral ocenenie Zlatý glóbus v kategórii Komediálny seriál/Muzikál.

wejaxinka

Herecká filmografie

Filmy

2018 Untogether
Wild Honey Pie!
Óda na Odessu
2017 Strangers (TV film)
The Little Hours
2015 Ava's Possessions
2010 Nábyteček
2005 Smile for the Camera

TV seriály

2019 Zelený servis (TV seriál)
Breathwork (S03E04)
2018 Maniac (TV seriál)
Option C (E10)
The Lake of the Clouds (E08)
Ceci N'est Pas Une Drill (E07)
další epizody (5)
2017 Girls (TV seriál)
Goodbye Tour (S06E09)
What Will We Do This Time About Adam? (S06E08)
Full Disclosure (S06E06)
další epizody (7)
2016 Girls (TV seriál)
Já tě miluju (S05E10)
Milostné příběhy (S05E09)
Cesta domů (S05E08)
další epizody (9)
2015 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Last F**kable Day (S03E01)
Girls (TV seriál)
Domácí porod (S04E10)
Potíže s tátou (S04E09)
Tad a Loreen a Avi a Shanaz (S04E08)
další epizody (10)
Simpsonovi (TV seriál)
O čem muži sní (S27E01)
2014 Girls (TV seriál)
Opačným směrem (S03E12)
Já jsem Tě viděla (S03E11)
Hra (S03E10)
další epizody (11)
2013 Girls (TV seriál)
Spolu (S02E10)
Videohry (S02E07)
Kluci (S02E06)
další epizody (7)
2012 Girls (TV seriál)
Řekla ano (S01E10)
Dej mi pokoj (S01E09)
I raplové potřebujou holku (S01E08)
další epizody (9)

Hudební videoklipy

2017 ZAYN feat. Sia - Dusk Till Dawn (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace